Εύκολα ο ΑΠΟΕΛ

21:50 6/8/2014 - Πηγή: AEK365

Οι "γαλαζοκίτρινοι" εξασφάλισαν έτσι την συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λίνγκ, ενώ με πρόκριση από την επόμενη φάση θα είναι για τρίτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίνγκ. Ο Σέρινταν και ο Ντε Βινσέντι με πέναλτι τα δύο γκολ της κυπριακής ομάδας.
Πολύ καλά μπήκε στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ από το πρώτο λεπτό, που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε

να βγει μπροστά στην επίθεση. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ νωρίς, στο 18' όταν ο Ντε Βινσέντι έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και έδωσε ασσίστ στον Σέρινταν που με δυνατό σουτ με το αριστερό του πόδι έγραψε το 1-0.
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι στο γήπεδο, ωστόσο χωρίς να δημιουργούν μεγάλους κινδύνους. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ντε Βινσέντι κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε γράφοντας το 2-0.
Στην επανάληψη όπως ήταν αναμενόμενο οι "γαλαζοκίτρινοι" έριξαν τον ρυθμό τους και πρόσεχαν περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, για να μην δεχθούν κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά, υπερείχαν για μεγάλο διάστημα μέσα στο γήπεδο και κατάφεραν να πετύχουν δύο φορές το δοκάρι και τις δύο με τον Βινίσιους.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ρυθμούς, όμως η εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ στάθηκε εμπόδιο.
Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Πάρντο με τους Καρλάο και Αμορίν, ενώ οι Σέρτζιο και Αντωνιάδης έπαιξαν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο κέντρο ήταν οι Χαραλαμπίδης και Μοράις, με τον πρώτο να έχει περισσότερο δημιουργικά καθήκοντα και τον δεύτερο ανασταλτικά. Στην αριστερή και δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής είδαμε τους Γκόμες και Βινίσιους αντίστοιχα, ενώ στην επίθεση ήταν οι Σέρινταν και Ντε Βινσέντι.
Από την άλλη η Ελσίνκι έπαιξε με σύστημα 4-4-1-1 με τον Τόρνες να είναι στο τέρμα. Η άμυνα αποτελείτο από τους Σόρσα, Μόρεν, Χάινεκεν και Λάμπι από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Ταΐνιο και Σούλερ σαν αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Άλο και Σάβεϊντζ. Στην επίθεση ήταν ο Λόντ και πίσω του ο Βαϊρίνεν.


ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (68΄ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (76΄ Σωτηρίου), Σέρινταν (81΄ Παπάζογλου).

Ελσίνκι (Μίκα Λεκσοχούο): Τόρνες, Χάικινεν, Λάμπι, Μόρεν, Βαιρίνεν (46΄ Μπαχ), Σάβεϊτζ, Ταίνιο (74΄ Φορσέλ), Άλχο, Σόρσα (78΄ Μάλστρομ), Σούλερ, Λοντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα