«Καρέ» διεθνών χωρίς ομάδα, ψάχνει…

Η Εθνική ομάδα ανεβάζει τους ρυθμούς της προετοιμασίας της ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, καθώς αρχής γενομένης από το τουρνουά του Πο στη Γαλλία, μπαίνει σε ρυθμό φιλικών, όπου οι διεθνείς καλούνται να μεταφέρουν στην… πράξη αυτά που δουλεύουν τις τελευταίες 15 μέρες υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη και του τεχνικού επιτελείου.

Οι 16 παίκτες που έχουν κληθεί και συμμετέχουν στην προετοιμασία, χύνουν… πολλά κιλά ιδρώτα, με μερικούς εξ αυτών να αγωνιούν για το αν θα… χωρέσουν στην 12άδα, αλλά όχι μόνο

γι’ αυτό… Η αγωνία τους έχει να κάνει και με το μέλλον τους, δηλαδή με τη φανέλα ποιου συλλόγου θα αγωνίζονται τη σεζόν 2014/2015!

Εκ των 16 Ελλήνων διεθνών, 12 έχουν συμβόλαιο ενόψει της νέας σεζόν, υπολογίζοντας και τον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος από την Τετάρτη (6/8) είναι και επίσημα παίκτης της «νεοφώτιστης» στην ισπανική ACB, Ανδόρρας. Πέραν του πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ, ομάδα έχουν οι: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός), Νίκος Ζήσης (Ούνικς Καζάν), Κώστας Καϊμακόγλου (Ούνικς Καζάν), Νικ Καλάθης (Μέμφις Γκρίζλις), Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ Μαδρίτης), Κώστας Παπανικολάου (Μπαρτσελόνα), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Τενερίφη).

Αντίθετα, ένα «καρέ» διεθνών αναζητά ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στο εξωτερικό! Πρόκειται για τον Γιάννη Αθηναίου, τον Κώστα Βασιλειάδη, τον Ιαν Βουγιούκα και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη!

Ας πάρουμε μία-μία τις περιπτώσεις τους…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Που αγωνίστηκε πέρυσι: Ο Αθηναίου πέρυσι τελείωσε τη σεζόν στην Αρμάνι Μιλάνο, όπου μετακινήθηκε στα μέσα της σεζόν από τον Αρη, όταν οι Ιταλοί αντιμετώπισαν πρόβλημα στους γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Λανγκφορντ. Πέραν κάποιων ελάχιστων και ολιγόλεπτων συμμετοχών, ο 26χρονος γκαρντ δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και έμεινε ελεύθερος.

Τι μέλλει γενέσθαι: Υπάρχει ενδιαφέρον από την Τουρκία και την Ισπανία, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, με τον διεθνή άσο να περιμένει μια συγκεκριμένη και συμφέρουσα πρόταση ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Που αγωνίστηκε πέρυσι: Ο Βασιλειάδης πέρασε μία σεζόν στην Αναντολού Εφές, ωστόσο δεν κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, καθώς έπεσε «θύμα» του κύματος αλλαγών που έφερε στην τουρκική ομάδα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Τι μέλλει γενέσθαι: Η πρότερη επιτυχημένη θητεία στην Ισπανία, σε Μάλαγα (2006/2007), Ομπραντόιρο (2009/2010) και φυσικά Μπιλμπάο (2010/2013), διατηρεί πάντα ανοικτή την πόρτα της ACB. Μάλαγα και Λαμποράλ Κούτσα φέρονται να βρίσκονται στους ενδιαφερόμενους, ωστόσο υπάρχει και η προοπτική παραμονής στην Τουρκία, εξαιτίας της πρότασης από την Νταρουσάφακα, η οποία έχει μάνατζερ τον Κουτλουάι και από πίσω… πολλά χρήματα που έφεραν στον πάγκο της τον πρώην προπονητή του Βασιλειάδη στην Εφές, Οκτάι Μαχμούτι, τον πρώην συμπαίκτη του Τζαμόν Γκόρντον και τον επίσης άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις!

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Που αγωνίστηκε πέρυσι: Ο Βουγιούκας ήταν για δεύτερη σεζόν στην Ούνικς Καζάν, ωστόσο σε αντίθεση με τους άλλους δύο Ελληνες της ρωσικής ομάδας (Ζήσης, Καϊμακόγλου) το δικό του συμβόλαιο δεν αναενώθηκε, αφού υπήρχε διαφορά στο οικονομικό με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ετσι, αναζητά τον επόμενο σταθμό του.

Τι μέλλει γενέσθαι: Στις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε φημολογία και… καπνός περί επιστροφής στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η περίπτωση αυτή δεν προχώρησε, για διάφορους λόγους, οικονομικούς και μη. Πλέον, ενδιαφέρον για τον διεθνή σέντερ υπάρχει δεδομένα από την Λαμποράλ Κούτσα, που θέλει ενίσχυση στη ρακέτα, ενώ φημολογείται και ενδιαφέρον εκ Τουρκίας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ

Που αγωνίστηκε πέρυσι: Ο Γλυνιαδάκης, που κλήθηκε εσπευσμένα στην προετοιμασία της Εθνικής, μετά την άρνηση του Κουφού, πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στη Λιέτουβος Ρίτας και μετά τον αποκλεισμό των Λιθουανών από την Ευρωλίγκα, αποχώρησε και βρήκε στέγη στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τι μέλλει γενέσθαι: Ενδιαφέρον για τον έμπειρο Χανιώτη σέντερ υπάρχει τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Από την Α1, υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα υπάρχει αναμονή για προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που παίζουν και σε Ευρωλίγκα, Eurocup.

Keywords
Τυχαία Θέματα