Έφερε «χασούρα» ο Βίγια στην Μπάρτσα

16:03 10/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή την πώληση του Νταβίντ Βίγια στην Ατλέτικο Μαδρίτης η ισπανική εφημερίδα MARCA έκανε αφιέρωμα στους παίκτες που αγόρασε ακριβά η Μπαρτσελόνα αλλά δεν τους πούλησε σε αντίστοιχα υψηλή τιμή.
Βάσει στοιχείων λοιπόν, η πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε "χασούρα" από τον Βίγια ύψους 34.9 εκατομμυρίων ευρώ καθώς τον αγόρασε από την Βαλένθια έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ και τον πούλησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για 5.1 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Βίγια αποτελεί την δεύτερη χειρότερη, οικονομικά,

μεταγραφή της Μπαρτσελόνα καθώς πρώτη είναι αυτή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός αποκτήθηκε έναντι 87 εκατομμυρίων ευρώ, στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και η αξία του Σάμουελ Ετό'ο που δόθηκε στην Ίντερ ως αντάλλαγμα, και πουλήθηκε δυο χρόνια αργότερα για 24 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η "χασούρα" για την Μπαρτσελόνα έφτασε τα 63 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Αλεξάντερ Χλεμπ αποκτήθηκε έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ αλλά αργότερα η Μπαρτσελόνα τον έδωσε δανεικό ενώ η ισπανική ομάδα έδωσε 16.5 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο Ενρίκε που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην πρώτη ομάδα.
Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε στην Σαχτάρ Ντόνετσκ η Μπαρτσελόνα για τον Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι με τον Ουκρανό να επιστρέφει στην πατρίδα του ένα χρόνο μετά με την πρωταθλήτρια Ισπανίας να εισπράττει 10 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για να τον ξεφορτωθεί.
Τέλος, ο Μάρτιν Κάσερες αποκτήθηκε έναντι 16.5 εκατομμυρίων ευρώ και πωλήθηκε για μόλις 3.5 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα