Δοκιμές από Δέλλα στην τελευταία προπόνηση στο Πήλιο

20:43 19/8/2014 - Πηγή: AEK365

Με άσκηση τακτικής ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις της ΑΕΚ στο Πήλιο. Οι παίκτες δεν θα γυμναστούν ξανά στα Χάνιας και αύριο το πρωί δεν έχει προγραμματιστεί προπόνηση, αλλά αναχώρηση το μεσημέρι για το Βελεστίνο και το φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο. Κατόπιν η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα

Στην τελευταία προπόνηση λοιπόν, στα Χάνια και πάλι υπό το βλέμμα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Τραϊανός Δέλλας δούλεψε στην τακτική του 4-2-3-1.

Για πολλοστή φορά έδωσε έμφαση στην κυκλοφορία και την πίεση, δύο βασικά στοιχεία

που θέλει να περάσει στην ΑΕΚ. Χώρισε σε δύο ομάδες τους παίκτες του προχωρώντας μάλιστα σε κάποιες δοκιμές.
Συγκεκριμένα με τους κίτρινους έπαιξαν οι: Γεωργέας (δεξί μπακ), Γροντής (αριστερό μπακ), Σαρρής - Σβάρνας (στόπερ), Ρόβας - Ανάκογλου (αμυντικά χαφ), Ντούνης (δεξί εξτρέμ), Μπαρμπόσα (αριστερό εξτρέμ), Ζόριτς (επιτελικό χαφ) και Μπρέσεβιτς (φορ, αλλάζοντας με τον Τσεβά).
Με τους κόκκινους ο Δέλλας χρησιμοποίησε τον Μπακάκη δεξί μπακ, τους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο στόπερ (τους άλλαζε εναλλάξ ο Τζανετόπουλος), τον Πεταυράκη αριστερά στην άμυνα, το δίδυμο Φαγιέ- Κορδέρο στα χαφ, τον Αραβίδη αριστερό εξτρέμ, τον Πλατέλλα δεξί και τον Μάνταλο πίσω από τον φουνταριστό Ντακόλ.

Είχε ενδιαφέρον η συνύπαρξη των Ρόβα - Ανάκογλου και Φαγιέ - Κορδέρο στις δύο ομάδες ως αμυντικά χαφ, η τοποθέτηση του Αραβίδη ως αριστερό εξτρεμ, αλλά και η χρησιμοποίηση του Ζόριτς ως επιτελικός μέσος. Λογικά θα δούμε κάποιες από τις παραπάνω δοκιμές στο φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο.
Από εκεί και πέρα ο Δέλλας έδωσε, όπως προείπαμε, έμφαση στην σωστή κυκλοφορία και την πίεση για πολλά κλεψίματα. Παράλληλα στην άσκηση τακτικής είχε ορίσει μία επιθετική ζώνη, εκεί που είχε δώσει εντολή στους αμυντικούς του να μην πιέζουν ιδιαίτερα προκειμένου να υπάρξουν καλά τελειώματα των φάσεων. Η αλήθεια πάντως είναι πως φαινόταν η κούραση των παικτών στην απογευματινή προπόνηση και δεν είχαμε πολλά γκολ...

Επίσης, ο Δέλλας διέκοψε μία φορά την προπόνηση προκειμένου να δώσει οδηγίες στον Ανέστη. Πήγε κοντά του, όταν έκανε λάθος διώξιμο ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και του τόνισε να έχει καθαρό μυαλό και όταν έχει τη μπάλα στα πόδια να ψάχνει την καλύτερη λύση - πάντα υπάρχει αρκεί να τη δει.
Εντολές έδωσε ο προπονητής και στον Ζόριτς, διακόπτοντας εκ νέου το ρυθμό του προγράμματος, ζητώντας του να παίζει πιο απλά και να μην κουβαλάει τη μπάλα, αλλά να τη δίνει εκεί που βλέπει κάνοντας παράλληλα κίνηση στο χώρο προκειμένου να την ξαναπάρει.

Εκτός από παρατηρήσεις όμως είχαμε και θετικά σχόλια από τον Δέλλα, που συνοδεύτηκαν μάλιστα από χειροκροτήματα. Ήταν η στιγμή που έγινε κάθετη πάσα στον χώρο για τον Πλατέλλα από το κέντρο, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έγινε αποδέκτης της μπάλας κάνοντας κίνηση χωρίς αυτή, έβγαλε εξαιρετική παράλληλη μπαλιά με το δεξί μάλιστα, στον Ντακόλ με τον βραζιλιάνο να περνάει τον τερματοφύλακα και να σκοράρει.

Στο ιατρικό δελτίο εξακολουθεί να παραμένει το όνομα του Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος αν και προπονήθηκε κανονικά το πρωί και χθες, σήμερα το απόγευμα ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος και κατόπιν ατομικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα