Τσίμπησε βαθμό στο «Emirates»

17:57 26/4/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΤΣΕΛΣΙ: 0-0
Γήπεδο: Emirates

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι, με τους «μπλε» να κλειδώνουν τον τίτλο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με τις δύο ομάδες να δίνουν σπουδαίες μάχες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Ο Σεσκ Φάμπρεγας άκουσε έντονες αποδοκιμασίες στα πρώτα λεπτά σε κάθε του επαφή, αλλά

γρήγορα... ξεχάστηκε από την εξέδρα.

Ο Καθόρλα προσπάθησε να βρει κάποιον μέσα στην αντίπαλη περιοχή με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Κουρτουά βγήκε και μάζεψε για να φτάσουμε στο 10ο λεπτό όταν η Τσέλσι ζήτησε το πρώτο από τα τρία πέναλτι που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Όσκαρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, υπήρξε μια μικρή επαφή από τον Μπεγιερίν που τον καταδίωκε αλλά ο Όλιβερ θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση.

Στο 12' ο Ζιρού προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Τέρι αντέδρασε σωστά για να καθαρίσει την φάση. Τέσσερα λεπτά αργότερα Μπεγιερίν και Όσκαρ ήταν και πάλι πρωταγωνιστές στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον δεύτερο να νικάει τον Οσπίνα και τον πρώτο να απομακρύνει με το κεφάλι λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Σε αυτή τη φάση οι «μπλε» ζήτησαν το δεύτερο πέναλτί τους στο ματς, με τον Κολομβιανό πορτέρο της Άρσεναλ να ανατρέπει τον Βραζιλιάνο κατά την έξοδό του.

Στο 22' ο Φάμπρεγας προσπάθησε να απειλήσει την πρώην ομάδα του από αριστερά της περιοχής αλλά προτίμησε να πέσει στο μαρκάρισμα του Καθόρλα με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ο πάγκος της Τσέλσι ζήτησε και πάλι πέναλτι, που θα μπορούσε να είχε καταλογιστεί.

Με την συμπλήρωση του πρώτου αγωνιστικού 30λεπτου οι δύο ομάδες είχαν συνολικά μόλις ένα σουτ στον στόχο, αυτό του Όσκαρ στην φάση του δεύτερου πέναλτι που ζήτησε η ομάδα του, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Καθόρλα είχε την ευκαιρία για ακόμη ένα. Ο Μπεγιερίν έκανε ωραία προσπάθεια για να γυρίσει την μπάλα στον συμπατριώτη του, εκείνος θέλησε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αλλά παρενέβη ο Κέιχιλ που χρησιμοποιώντας και το χέρι του (εντός περιοχής) απομάκρυνε. Ούτε σε αυτήν τη φάση δόθηκε η εσχάτη των ποινών.

Στο 37' η Τσέλσι έχασε την πρώτη της τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει μετά την προσπάθεια του Όσκαρ, όταν ο Γουίλιαν εξουδετέρωσε τέσσερις αμυνόμενους με εξαίσια πάσα, αλλά ο Ραμίρες δεν του χρέωσε την ασίστ, στέλνοντας την μπάλα στον Οσπίνα. Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου βρήκαν κυρίαρχο την Άρσεναλ, που ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση της Τσέλσι...

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια ακριβώς ποδοσφαιρική ένταση με το πρώτο, αλλά όχι τις μεγάλες φάσεις. Ο Μουρίνιο άλλαξε το σχήμα του περνώντας τον Ντρογκμπά στην θέση του Όσκαρ, ενώ η Άρσεναλ παρέμεινε με την ίδια ενδεκάδα. Η έλλειψη φάσεων που προαναφέρθηκε οφειλόταν κυρίως στις εξαιρετικές αμυντικές τοποθετήσεις των δύο ομάδων, οι οποίες δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να βρει χώρο. Ακόμη και όταν αυτό γινόταν, πάντα υπήρχε κάποιος στην αλληλοκάλυψη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος. Καλύτερο παράδειγμα όλων, ο Τζον Τέρι, που ήταν σαν να βρισκόταν παντού στα μετόπισθεν των «μπλε».

Με περίπου 15 λεπτά να απομένουν για το τέλος του ματς, ο Βενγκέρ πήρε το ρίσκο περνώντας τον Γουέλμπεκ στην θέση του Κοκλέν (γυρνώντας πιο πίσω στον άξονα τον Ράμσεϊ) και η Τσέλσι... πάρκαρε το λεωφορείο, με τον Μουρίνιο να γυρίζει πίσω την ομάδα του πίσω θέλοντας να διασφαλίσει τον βαθμό.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με πολλές κίτρινες κάρτες και χωρίς πολύ μεγάλες στιγμές.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγέριν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (76' Γουέλμπεκ), Καθόρλα, Ράμσεϊ, Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (83' Γουόλκοτ)

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας (90' Ζουμά), Ραμίρες, Όσκαρ (46' Ντρογκμπά), Γουίλιαν (90+3' Κουαδράδο), Αζάρ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 3-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Βαριά ήττα με 3-0υπέστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της Έβερτον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε... στραβά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξελίχθηκε ακόμη χειρότερα στη συνέχεια. Όχι μόνο δεν βρήκε επιθετικές λύσεις, αλλά δέχτηκε και δύο γκολ από την Έβερτον που δυσχέραιναν περισσότερο το έργο της. Μόλις στο 5' οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Τζέιμς ΜακΚάρθι τρύπωσε ανάμεσα σε δύο και με σουτ έγραψε το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ δεν είχε άλλη επιλογή. Έπρεπε να ανοιχτεί για να κυνηγήσει τη γρήγορη ισοφάριση. Το έκανε, έχασε καλές στιγμές με τον Φελαϊνί και τον Ρούνεϊ, όμως το αποτέλεσμα δεν τη δικαίωσε. Σε αυτό βέβαια έβαλαν το... χεράκι τους και για τα «ζαχαρωτά», που επέλεξαν να επικεντρωθούν στα μετόπισθεν, περιμένοντας το πρώτο λάθος να βγουν στην κόντρα. Η αλήθεια είναι πως, με τους Μπλιντ και Φελαϊνί να δεινοπαθούν στο κέντρο (ο Βέλγος φλέρταρε αρκετές φορές με τη δεύτερη κίτρινη), οι αντεπιθέσεις που δέχτηκε η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν πολλές και οι περισσότερες... μύριζαν γκολ! Δυστυχώς για την ίδια, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο 35', όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Στόουνς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0 για την Έβερτον. Κατάρρευση στις τάξεις των φιλοξενούμενων, οι οποίοι καταλάβαιναν ότι με τέτοια εμφάνιση στο υπόλοιπο του αγώνα ήταν καταδικασμένοι.

Στο δεύτερο μέρος ο Λουίς Φαν Χάαλ ξεκίνησε με αλλαγή, τον Φαλκάο αντί του εκνευρισμένου Φελαϊνί, ευελπιστώντας πως η ομάδα του θα «ανέβαινε» επιθετικά και θα έφτανε στο γρήγορο γκολ. Μάλιστα πολύ νωρίς έφτασε κοντά στη μείωση, όμως ο Σμόλινγκ δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι. Πλέον, οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπιζαν μια... ολοκληρωτικά αμυντική Έβερτον, που προσπαθούσε να κλείσει τους κενούς χώρους και να απομακρύνει τις μπάλες που θα πλησίαζαν στην περιοχή της.

Όσο τα λεπτά περνούσαν και η Γιουνάιτεντ δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα, τόσο οι γηπεδούχοι μισόβγαιναν από το καβούκι τους και έτρεχαν- ξανά- στην κόντρα. Το τελευταίο χαρτί που έριξε στο γήπεδο ο τεχνικός των φιλοξενούμενων ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος και πάλι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Αντ' αυτού, μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 74', όταν ο νεοεισελθών Μιραλάς-έσπασε το τεχνητό οφσάιντ- και έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους... Στις τελευταίες αξιόλογες φάσεις του αγώνα, ο Φαλκάο βρήκε στο 81' το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως σωστά το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ λόγω οφσάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μιραλάς έφτασε κοντά στο 4-0 όμως ο Νταβίντ Ντε Χέα απομάκρυνε με δυσκολία.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Μπέινς, Στόουνς, Γιαγκέλακα, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Όσμαν (69' Μιραλάς), Μπάρκλεϊ, (88' Νέισμιθ) Λένον, Λουκάκου (87' Κονέ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σο, Σμόλινγκ, ΜακΝειρ, Βαλένσια, Μπλιντ, Γιανγκ, Ερέρα, Φελαϊνί (46' Φαλκάο), Μάτα (63' Ντι Μαρία), Ρούνεϊ (88' Φαν Πέρσι).

Keywords
Τυχαία Θέματα