Η τιμωρία της βουλιμίας

15:46 26/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τα επίχειρα της αλαζονείας είναι η μοναξιά! Επίσης: το μείζον των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων - έτσι όπως τα κατέταξε η Καθολική Εκκλησία - είναι αυτό της λαιμαργίας. Όποιος αδυνατεί να εξουσιάσει το στομάχι του είναι ανίκανος να έχει τον έλεγχο σε οτιδήποτε! Ο λαίμαργος πλούσιος αλαζόνας μετράει την ημέρα οπαδούς και τα βράδια απόντες.

Ο λαίμαργος πλούσιος αλαζόνας δεν έχει φίλους· έχει υποτακτικούς, όσο απολαμβάνει της κορυφής και της εξουσίας τα εδέσματα. Οι υποτακτικοί του σιτίζονται με την ψευδαίσθηση ότι πλάι στον ισχυρό και αυτοί αποκτούν ισχύ

και εξουσία.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού μοιάζει κατά πολύ στο μοντέλο του πλούσιου βουλιμικού-λαίμαργου αλαζόνα. Τα θέλει όλα, τα παίρνει όλα, βλέπει αφ' υψηλού τους αντιπάλους της, είναι πρώτη, όχι όμως και καλύτερη, και δείχνει υγιής και εύρωστη, αλλά... Η κλινική της εικόνα δείχνει ανεξήγητη απώλεια φίλων.

Το μισοάδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης (θα πρέπει να) προβλημάτισε και σίγουρα στενοχώρησε τους κοπιώντες παντοιοτρόπως για την πρόοδο του Ολυμπιακού. Η Κυριακή η περασμένη ήταν η ημέρα που ένα πρωτάθλημα ακόμη κατέληξε στο ερυθρόλευκο στομάχι· το πέμπτο στη σειρά! Η πλειονότητα των φίλων του Ολυμπιακού δεν έσπευσε να χειροκροτήσει την επιτυχία από τις εξέδρες της προσφιλούς «αρένας» τους. Γιατί; Χόρτασαν; Εχασαν το ενδιαφέρον τους; Περιμένουν την επίσημη φιέστα εν χορδαίς και οργάνοις; Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα