Δυνατό «χαστούκι» για την ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο

16:55 26/4/2015 - Πηγή: AEK365

Νίκη για να «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση άνοδος ήθελε στο Καυτανζόγλειο η ΑΕΚ, ωστόσο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, δέχθηκε ένα ηχηρό «χαστούκι» και πήρε ένα μάθημα για τη συνέχεια. Ασύνδετη στις γραμμές της, χωρίς φαντασία από τους περισσότερους παίκτες της, που βρέθηκαν σε κάκιστη ημέρα και με πολλά λάθη από τον πάγκο στη διαχείριση του ματς, η Ένωση ηττήθηκε με 2-1 από τον Ηρακλή,

παρ'ότι ισοφάρισε γρήγορα το γκολ του Πασά (12'), με τον Αραβίδη στο 24'. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Περόνε στο 34' μετά από ολέθριο λάθος του Ανάκογλου.

Βεβαίως, αν και φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία για την κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε και η διαιτησία του Αρετόπουλου, ο οποίος... τίμησε και με το παραπάνω όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό γύρω από το όνομά του. Εκτός από το οριακό φάουλ-κάρτα που δεν έδωσε στον Αραβίδη, στο τέλος του πρώτου μέρους, έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Πλατέλλα στο 59' σε μία φάση που πήρε ξεκάθαρη θέση και ο Αλέξης Σπυρόπουλος, που έκανε την περιγραφή του αγώνα. Παράλληλα, στο τελευταίο 5λεπτο των καθυστερήσεων, υπήρξαν τραυματισμοί για τους γηπεδούχους, αλλά ο επιπλέον χρόνος δεν παίχτηκε ποτέ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, όμως και αυτά καθόρισαν την εξέλιξη και εν τέλει το αποτέλεσμα.

Το ματς

Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τους παίκτες που θεωρούσε ο ίδιος ότι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Και το ζητούμενο ήταν να φανεί και μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 10λεπτο του ματς, είχε κλείσει τον Ηρακλή στο μισό του γήπεδο και κυρίως από αριστερά, προσπαθούσε να «ξεκλειδώσει» την αμυντική του λειτουργία.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα, μετά από αδράνεια της άμυνας (και του Ανέστη), οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 12'. Μετά από σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Πασάς πρόλαβε τον Λαμρπόπουλο και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Ανέστη, σε μία φάση που έδειξε πως οι παίκτες της Ένωσης βρίσκονται εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Κάτι που φάνηκε και στα επόμενα λεπτά του ματς. Το σοκ του γκολ ξεπεράστηκε μετά από 10 λεπτά και ενώ ο Ηρακλής είχε φέρει την ΑΕΚ σε πολύ δύσκολη θέση, τη στιγμή που οι κιτρινόμαυροι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ωστόσο η ισορροπία επανήλθε. Τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στο σκορ. Η ΑΕΚ συνέχιζε να επιτίθεται από την αριστερή πλευρά και στο 27' μετά από σέντρα του Ανάκογλου και κεφαλιά του Πλατέλλα, ο Αραβίδης βρέθηκε απέναντι στον Χουάντερσον και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Η Ένωση, αν και είχε την κατοχή της μπάλας -και πλέον την ψυχολογία με το μέρος της, μετά την ισοφάριση- εξακολουθούσε να δείχνει ασύνδετη στις γραμμές της, χωρίς συνοχή, αυτοματισμούς και φαντασία. Παρότι έφτανε στα καρέ του Ηρακλή, αυτό γινόταν κυρίως χάρις στην αριστερή πλευρά, όπου συχνά-πυκνά έβγαινε και ο Αραβίδης, αφήνοντας όμως «άδεια» την αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές βρέθηκε η ΑΕΚ απέναντι από τον Χουάντερσον (με εξαίρεση το γκολ), συνέβη από ενέργεια του «Άραβα», έξω από την περιοχή.

Αυτή λοιπόν την κατάσταση θέλησε να την εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής και ο Ανάκογλου ήταν αυτός που τον... βοήθησε. Η έλειψη συγκέντρωσης του μέσου της ΑΕΚ τον οδήγησε σε ένα ολέθριο λάθος. Σε επιστροφή της μπάλας στον Ανέστη, δεν έβαλε δύναμη στην πάσα, ο Περόνε μπήκε στη φάση, έκλεψε τη μπάλα και αφού πέρασε τον γκολκίπερ της Ένωσης, την έστειλε στα δίχτυα, με τον Ηρακλή να παίρνει πάλι το προβάδισμα στο 34'. Σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό του πρώτου μέρους, αφού οι γηπεδούχοι στα υπόλοιπα λεπτά προσπάθησαν να το διαφυλάξουν, ενώ η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να συνέλθει και πάλι.

Δεν έστρωσε ποτέ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Ηρακλή να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με σουτ του Περόνε που πέρασε λίγο άουτ, αλλά με την ΑΕΚ να είναι αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να την αξιοποιήσει. Ο Δέλλας το είδε νωρίς αυτό και έριξε στο γήπεδο τον Κρισάντους (αντί του Ζόριτς), φέρνοντας στα άκρα τον Αραβίδη και στον άξονα τον Μπαρμπόσα. Η «τράπουλα» ανακατεύτηκε και η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση, αν ο Αρετόπουλος έδειχνε το σημείο του πέναλτι στο 59', σε ανατροπή του Πλατέλλα.

Με την κατοχή να έχει φτάσει στο 65-35 για την ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να αξιοποιείται από τους «κιτρινόμαυρους» ο Δέλλας, μη έχοντας να χάσει κάτι, έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα, βάζοντας Ντούνη στη θέση του Ανάκογλου παίζοντας τα όλα για όλα. Αυτό έδωσε χώρους στον Ηρακλή, ο οποίος στο 71' με σουτ του Πασά (σωτήριο τάκλιν του Λαμπρόπουλου) και στο 72' με κεφαλιά του Μπαρτολίνι, έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ. Αντίθετα, μοναδική καλή στιγμή για την Ένωση, ένα σουτ του Ντούνη στο 75' και ένα λεπτό νωρίτερα, όταν ο Μπαρμπόσα βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον -μετά από σέντρα του Σοϊλέδη- όμως έκανε... τσαφ και δεν τελείωσε τη φάση όπως θα έπρεπε.

Στο τελευταίο τέταρτο του ματς και με τους παίκτες του Ηρακλή να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και να έχουν καθίσει στο μισό τους γήπεδο, ο Δέλλας έβαλε και τον Ρόβα αντί του Λαμπρόπουλου, φέρνοντας τον Γιόχανσον στα στόπερ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη όμως περισσότερο κακό, παρά καλό έκανε για στην ομάδα. Η «αναρχία» έγινε σήμα κατατεθέν στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να μην έχουν... θέση στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι πως είδαμε τον Πλατέλλα να παίζει λίμπερο (!!!).

Παρ'όλα αυτά η ΑΕΚ είχε δύο ακόμα καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά του ματς. Η πρώτη στο 82' με κεφαλιά του Αραβίδη από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, αλλά και στις καθυστερήσεις (93'), όπου μετά από κόντρες, ο Ντούνης πήρε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, αλλά το σουτ του ήταν πολύ κακό, με την ΑΕΚ να χάνει μοναδική ευκαιρία να σώσει την παρτίδα στο τέλος.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (76' Καρασαλίδης), Τσιλιανίδης (69' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο (57' Κυριακίδης), Περόνε

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος (81' Ρόβας), Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου (70' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Ζόριτς (55' Κρισάντους), Αραβίδης

17.58 Επίσημη είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Καλή η ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο

17.55 H προσέλευση συνεχίζεται στο γήπεδο και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται για πάνω από 17.000 κόσμου

17.42 Περίπου 9.000 κόσμος αυτή τη στιγμή στο Καυτανζόγλειο

17.37 Τους Γεωργέα και Γροντή άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

17.07 H αποστολή της ΑΕΚ φτάνει στο Καυτανζόγλειο και οι παίκτες κάνουν την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

16.54 Θυμίζουμε τη βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί
ΑΕΚ 10
Ηρακλής 7
Απόλλων Σμύρνης 0
Λάρισα 0
Ολυμπιακός Βόλου 0

16.47 Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρωί και μαζί με την Αγγελική Αρκάδη κατευθύνθηκε αμέσως στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ.

16.45 Συννεφιασμένος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία πάνω από 15 βαθμούς και δεν προβλέπεται βροχή. Καλές οι καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα