Δεν παίζεται ο Φέτελ

15:45 6/10/2013 - Πηγή: AEK365

Την 8η νίκη του, 4η διαδοχική, χάρις στην οποία βρίσκεται «αγκαλιά» με την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου στην Formula 1, πανηγύρισε στο γκραν πρι της Κορέας ο Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ δεν έχει αντίπαλο στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και το απέδειξε γι' άλλη μια φορά στην πίστα της Γιεονγκάμ. Παρά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας δύο φορές στην πίστα, ο Φέτελ πέρασε πρώτος την καρό σημαία και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα χάσει τον τίτλο.

Ο 14ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε ιδανικά για το δίδυμο της Λότους/Ρενό. Ο Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε εφτά θέσεις, αφού εκκίνησε ένατος και είδε την καρό σημαία δεύτερος, προσπερνώντας εντυπωσιακά τον ομόσταβλό του, Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Εξαιρετικό γκτραν πρι έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο πιλότος της Ζ'άουμπερ ανέβηκε στην 4η θέση αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αλλά στον αγώνα δεν ήταν αυτός που έπρεπε.
Ο Φέλιπε Μάσα με το λάθος του στην πρώτη στροφή έβαλε τέλος στις καλές εκκινήσεις του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός μετά τον πρώτο γύρο έμεινε στην έκτη θέση, από την οποία είδε και την καρό σημαία, αφού δεν κατάφερε να προσπεράσει ούτε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ στην αρχή, ούτε τον Λιούις Χάμιλτον στη συνέχεια. Από την άλλη, ο Φελίπε Μάσα αν και βρέθηκε τελευταίος, ολοκλήρωσε τον αγώνα από την ένατη θέση.
Ατυχος σε ένα ακόμη γκραν πρι στάθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός ξεκίνησε καλά τον αγώνα, είχε καλό ρυθμό και κέρδισε αρκετές θέσεις. Στην επανεκκίνηση του αγώνα μετά την έξοδο του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα είδε τον Άντριαν Σούτιλ να χτυπά το μονοθέσιο της Ρεντ Μπουλ, το οποίος τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο ομόσταβλος του Φέτελ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν καταφέρνει να δει την καρό σημαία.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφτασε τους 272 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος Φερνάντο Αλόνσο έχει 195. Τρίτος είναι ο Κίμι Ραϊκόνεν με 167 και τέταρτος ο Λιούις Χάμιλτον με 161 βαθμούς.
Στους κατασκευαστές η Ρεντ Μπουλ έχει 402 βαθμούς, η Φεράρι ακολουθεί με 284 και μετά η Μερτσέντες με 283.

Keywords
Τυχαία Θέματα