Δεν επαναπαύτηκε η Παρί…

23:41 12/3/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»-ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 2-1 (4-0)
Γήπεδο: Παρκ ντε Πρενς

Καθιερώνεται στους μεγάλους σιγά-σιγά η Παρι Σεν Ζερμέν, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς στη Γερμανία, όταν και η Παρί είχε κερδίσει με 4-0 τη Λεβερκούζεν, αλλά και στο «Παρκ ντε Πρενς» οι Γάλλοι επικράτησαν με 2-1 και πέρασαν πανηγυρικά.

Μόλις στο

3 λεπτό ο Τσαν δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά ο Σιρίγκου έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 6' η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ. Ο Ντονάτι έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά και ο Σαμ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 για τις «ασπιρίνες». Κι ενώ οι Γερμανοί είχαν των πρώτο λόγο, στο 12ο λεπτό μετά από λάθος των παικτών της Λεβερκούζεν ο Ιμπραΐμοβιτς μπήκε στην περιοχή από δεξιά κι έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ. Ο Καμπάιγ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρκίνιος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 18ο λεπτό μετά από όμορφη πάσα του Καβάνι, ο Ιμπραΐμοβιτς σημάδεψε το δοκάρι της Λεβερκούζεν, ενώ στο 21' το πλασέ του Σουηδού έφυγε λίγο άουτ.

Στο 27ο λεπτό η Λεβερκούζεν είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Ζαλέ τράβηξε τον Ντερντιγιόκ μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Ωστόσο ο Σιρίγκου απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Ρόλφες και κράτησε το 1-1. Σο 38ο λεπτό ο Καβάνι γύρισε όμορφα στην περιοχή κι έκανε το σουτ αλλά ο Λένο απέκρουσε με τα πόδια.

Η Παρί μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 53' πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ντινιέ έκανε το γύρισα από δεξιά και ο Λαβέτσι με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-1. Δύο λεπτά μετά ο Σιρίγκου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντονάτι, ενώ και στο 58' ο Ιταλός κίπερ είπε όχι σε σουτ του Κάστρο και στη συνέχεια ο Ντερντιγιόκ από δύσκολη θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 61' ο Ντερντιγιόκ βγήκε πλάγια κι ενώ ο Σιρίγκου ήταν εκτός θέσης, έκανε το γύρισμα αλλά κόπηκε, ενώ στο 64' ο Ιμπραΐμοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή μόνος αλλά πλάσαρε πολύ άουτ.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 66' ο Σιρίγκου έδιωξε με τα πόδια το διαγώνιο σουτ του Ντερντιγιόκ, αλλά στο 67ο λεπτό ο Τσαν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτσα για θέατρο κι άφησε τους Γερμανούς με 10 παίκτες. Στο 71ο λεπτό ο Τοπράκ έκοψε σωτήρια τον Καβάνι που είχε οπλίσει, ενώ στο 84' ο Λένο έδιωξε δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Παστόρε από κοντά.

ΠΑΡΙ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντινιέ, Ζαλέ, Καμπαίγ, Ραμπιό, Παστόρε, Καβάνι (85' Καμαρά), Λαβέτσι (62' Λούκας), Ιμπραΐμοβιτς (71' Μενέζ).

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Βολσκάιντ, Γουαρδάδο, Τοπράκ, Ντονάτι, Ράιναρτζ (7' Βάγκενερ), Ρόλφες, Τσαν, Σαμ (67' Μπραντ), Κάστρο (67' Σον), Ντερντιγιόκ

Keywords
Τυχαία Θέματα