Οι 22 πιο επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου- Ανάμεσά τους κι ένας ελληνικός

22:50 12/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η βρετανική εταιρεία Driving Experiences εξέδωσε έναν οδηγό με τους 22 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας ελληνικός, αν και όχι αυτός που φαντάζεστε!

Πρόκειται για την επαρχιακή οδό που ενώνει τα χωριά Πατιόπουλο και Περδικάκι, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κατάλογος καταρτίστηκε με βάση διάφορες παραμέτρους, όπως την κατάσταση του οδοστρώματος, την ύπαρξη προστατευτικών μπαρών αλλά και τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο

δρόμο.

Πάντως ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου είναι δρόμος North Yungas στη Βολιβία, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός ως «δρόμος του θανάτου» και έλαβε βαθμολογία 10/10!

Ακολουθεί ο δρόμος των 12 χιλιομέτρων που διασχίζει το εθνικό πάρκο Fairy Meadows στο Πακιστάν και ο παναμερικανικός αυτοκινητόδρομος των 48.000 χιλιομέτρων που ενώνει την Αλάσκα με τη Νότια Αμερική, ο διασιβηριανός αυτοκινητόδρομος στη Ρωσία, η λεωφόρος Commonwealth στις Φιλιππίνες, ο δρόμος του φαραγγιού Skippers στη Νέα Ζηλανδία και ο «Αυτοκινητόδρομος του Θανάτου» (Rodovia de Morte) στη Βραζιλία.

Ο ελληνικός «δρόμος του θανάτου» βαθμολογήθηκε με 6/10 στο Fear Factor και περιγράφεται ως ένας δρόμος με «ελάχιστη πρόσφυση εξαιτίας χαλαρού οδοστρώματος» και «τεράστιες λακκούβες». Είναι εξαιρετικά στενός σε σημεία επικίνδυνα για πτώση, χωρίς προστατευτικές μπάρες και χωρίς σήμανση.

Ο ίδιος δρόμος βρίσκεται ανάμεσα και στους 10 πιο επικίνδυνους δρόμους στον κατάλογο του διεθνούς Οργανισμού Για Ασφαλές Ταξίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα