Δέλλας: Να κάνετε συνεχώς κίνηση και να μην κλείνεστε

19:46 16/8/2013 - Πηγή: AEK365

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι ένα κομμάτι που ο Τραϊανός Δέλλας δουλεύει από την πρώτη ημέρα προπονήσεων της ΑΕΚ και συνεχίζει να το πράττει αυτό και στο Πήλιο. Ο Κολοσσός δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτόν τον τομέα και σήμερα το απόγευμα η προπόνηση της Ένωσης ήταν επικεντρωμένη αποκλειστικά εκεί. Ο Δέλλας μιλάει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του, θέλοντας να τους δώσει να καταλάβουν πως πρέπει να λειτουργούν και να κινούνται, για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τη σημερινή άσκηση που αφορούσε

την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ο Τράι ζητούσε από την ομάδα που είχε την κατοχή να υπάρχει κίνηση στον κενό χώρο και να απλώνεται στο γήπεδο, ενώ από την ομάδα που αμυνόταν να πιέζει ψηλά και ασφυκτικά.

«Θέλω να ζητάτε μπάλα και να κάνετε κίνηση. Μην κλείνεστε. Απλωθείτε στο γήπεδο και δημιουργήστε χώρους για να κυκλοφορήσει η μπάλα», έλεγε στους Κιτρινόμαυρους ο Δέλλας, ο οποίος απευθυνόμενος προς την ομάδα που αμυνόταν τόνισε: «Μην τους κοιτάτε! Πιέστε ψηλά! Γιατί τους αφήνετε να κατεβαίνουν;». Με τη λήξη της άσκησης ο Δέλλας επιβράβευσε τους παίκτες του για την προσπάθειά τους, μιας και έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε από εκείνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα