Δεύτερη η Ουρουγουάη

10:42 11/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΖΩΝΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Στο Μοντεβιδέο, η Ουρουγουάη αν και δυσκολεύτηκε τελικά επικράτησε του Περού με 4-2 για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση έπειτα από πέντε αγώνες.
Οι παίκτες του Όσκαρ

Ταμπάρες ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα του Κόατς (15') και Μάξι Περέιρα (30'). Οι Περουβιανοί δεν το έβαλαν κάτω και αφού μείωσαν πριν το ημίχρονο με αυτογκόλ του Γκοντίν κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γκερέρο στο 48ο λεπτό. Ο Ροντρίγκεζ στο 63ο λεπτό έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ουρουγουανούς που εξασφάλισαν την νίκη με γκολ του Εγκουρέν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το Περού παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες.
Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Περέιρα, Κάσερες, Γκοντίν, Κόατς, Α. Περέιρα, Πέρεζ, Αρεβάλο, Σουάρεζ, Φορλάν, Καβάνι
Περού (Μαρκαριάν): Πένι, Γκαλίκιο, Αλβάρες, Ράμος, Κρουσάδο, Ραμίρεζ, Γκονζάλες, Γιοτούν, Αντβιντσούλα, Γκερέρο, Φερνάντεζ

Στο Κίτο, ο Ισημερινός με κεφαλιά του Κριστιάν Μπενίτες στο 53ο λεπτό κέρδισε με 1-0 την Κολομβία και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση έχοντας 9 βαθμούς σε 5 αγώνες. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Ισημερινός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κριστιάν Νομπόα αλλά η Κολομβία δεν το εκμεταλλεύτηκε και έτσι έμεινε στην έκτη θέση με 7 βαθμούς σε πέντε αγώνες.
Υπενθυμίζεται πως στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά της Βραζιλίας ενώ η πέμπτη ομάδα θα δώσει αγώνα μπαράζ με ομάδα της Ασίας.

Η βαθμολογία

1. Χιλή 12 (6 αγώνες)
2. Ουρουγουάη 11 (5)
3. Αργεντινή 10 (5)
4. Ισημερινός 9 (5)
5. Βενεζουέλα 8 (6)
6. Κολομβία 7 (5)
7. Βολιβία 4 (6)
8. Παραγουάη 4 (5)
9. Περού 3 (5)

Keywords
Τυχαία Θέματα