Ο νικητής παίρνει αβαντάζ

09:57 11/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ (19:00, aek365, ΕΤ1)
"Ντονμπας Αρένα, Ντόνετσκ", Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Για Τρίτη φορά σε τελική φάση EURO θα αναμετρηθούν Γαλλία και Αγγλία στα πλαίσια του τέταρτου ομίλου με τις δυο ομάδες να θέλουν την νίκη προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Οι Γάλλοι του Λοράν Μπλαν θέλουν να διακριθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας μετά το καταστροφικό

Μουντιάλ του 2010 με τον Γάλλο ομοσπονδιακό τεχνικό να μην υπολογίζει στον Εμβιλά που είναι τραυματίας.
Από την άλλη μεριά, η Αγγλία σε άλλη μια διοργάνωση θα ψάξει για την διάκριση με τα προβλήματα να μην λείπουν από το συγκρότημα του Ρόι Χότζον. Συγκεκριμένα νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Λάμπαρντ, Κέιχιλ, Μπάρι και Ρούντι ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν υπολογίζεται για τα δυο πρώτα παιχνίδια λόγω τιμωρίας.
Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 28 φορές με την Αγγλία να έχει 16 νίκες, την Γαλλία 8 ενώ τέσσερα παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν Γαλλία και Αγγλία σε πρεμιέρα ομίλων του EURO ήταν το 2004 όταν με δυο γκολ στις καθυστερήσεις του Ζιντάν οι Γάλλοι είχαν κερδίσει με 2-1 στο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Μπλαν): Γιορίς, Ντεμπισί, Ραμί, Μεξές, Εβρά, Ντιαρά, Καμπάιγ, Νασρί, Ριμπερί, Μαλουντά, Μπενζεμά.
Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Μίλνερ, Ντάουνινγκ, Γιανγκ, Κάρολ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ (21:45, aek365, ΕΤ1)
"Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου", Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Οι οικοδεσπότες Ουκρανοί ρίχνονται στην μάχη του EURO 2012 αντιμετωπίζοντας την Σουηδία δίνοντας το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά το Νοέμβριο του 2009 και τους αγώνες μπαράζ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Οι Ουκρανοί στοχεύουν στην διάκριση με πρώτο στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ουκρανία θα συμμετάσχει σε τελική φάση EURO για πρώτη φορά ως ανεξάρτητο κράτος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Όλεγκ Μπλαχίν δεν αναμένεται να ξεκινήσει βασικό τον Αντρέι Σεφτσένκο λόγω ενός προβλήματος στην μέση που αντιμετωπίζει ο έμπειρος φορ.
Από την άλλη μεριά, η Σουηδία συμμετέχει για τέταρτη φορά σε τελική φάση EURO και θέλει να κάνει ανάλογη πρεμιέρα με αυτή του 2008 όταν είχε κερδίσει την Ελλάδα με 2-0 στο Σάλτζμπουργκ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Σουηδίας, Έρικ Χάμρεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα στηριχθεί ξανά στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Ουκρανία και Σουηδία θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι καθώς οι τρεις προηγούμενες ήταν σε φιλικές αναμετρήσεις με τις δυο ομάδες να έχουν από μια νίκη.

Πιθανές συνθέσεις:

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Χούσεφ, Χατσερίντι, Μίχαλικ, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Ναζαρένκο, Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ντέβιτς, Βορονίν.
Σουηδία (Χάμρεν): Ίσακσον, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Κάλστρομ, Σβένσον, Ελμ, Λάρσον, Τοϊβόνεν, Ιμπραΐμοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα