Μπαράζ και βλέπουμε

23:40 10/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ- 7ος ΟΜΙΛΟΣ- 9η αγωνιστική

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ: 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Γ. Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κ. Γιάκμπσον (Ισλανδία)

Δύο πρόσωπα εμφάνισε η Εθνική μας απέναντι στην Λετονία και τελικά επικράτησε με 1-0 εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση που την στέλνει στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Πλέον η ομάδα μα; ελπίζει σε γκέλα της Βοσνίας

για να πάρει το απευθείας εισιτήριο.

Εξαιρετική στο πρώτο ημίωρο η Εθνική πίεσε και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 9' όταν ο Σαμαράς έκοψε για τον Σαλπιγγίδη ο οποίος πλάσαρε άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Μήτρογου έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος με τον Κολίνκο να μπλοκάρει εκπληκτικά με διπλή προσπάθεια. Η πίεση συνεχίστηκε με τον Σαμαρά να μπαίνει από αριστερά στο 19' και να σουτάρει άουτ. Στο 26' ο Τοροσίδης με κεφαλιά ψαράκι δεν βρήκε στόχο ενώ στο 32' ο Μήτρογλου και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι. Από εκεί και πέρα η Εθνική μας έπεσε με τους Λετονούς να παίρνουν αέρα και να απειλούν μάλιστα στο 36' με ένα σουτ του Τσάουνα.

Κακή η εικόνα της ομάδας μας στο δεύτερο μέρος όμως παρ' όλα αυτά στο 58' ήρθε το γκολ όταν η εξαιρετική κάθετη πάσα του Σαμαρά βρήκε τον Σαλπιγγίδη ο οποίος με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Λετοινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 71' απείλησαν με ένα σουτ του Λάιζανς. Στο 83' ο Σαμαράς είχε ένα καλό σουτ και τρία λεπτά μετά η Λετονία έμεινε με δέκα όταν ο Ρούγκινς είδε κόκκινη. Λίγο πριν το 90' ο Καραγκούνης επιχείρησε να κρεμάσει τον Κολίνκο ο οποίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις πάλι ο γκολκίπερ της Λετονίας έδιωξε τη σέντρα σουτ του Τοροσίδη. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κατσουράνης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (74'Καραγκούνης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64'Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88'Φετφατζίδης), Μήτρογλου

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μάριανς Πάχαρς): Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68'Καρασάουκς), Λάιζανς, Ρούγκινς, Τσάουνια, Λάζντινς (61'Σινιελνίκοφς), Βερπακόφσκις (79'Ράκελς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βοσνία 19

Ελλάδα 19

Σλοβακία 12

Λιθουανία 8

Λετονία 7

Λιχτενστάιν 2

Keywords
Τυχαία Θέματα