Από τον Αίαντα… σε τράπεζα της Αυστρίας

20:14 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ένα εντυπωσιακό βιογραφικό παρουσιάζεται μέσω της ιστοσελίδας της επιχείρησης, του Βασίλη Ξενιάδη. Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σταύρο Αδαμίδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι σήμερα πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Xeniadis που κρατάει πάνω από 50 εταιρείες στον κόσμο. Στο ενεργητικό της εταιρείας περιλαμβάνονται διυλιστήρια

στη Ρωσία, ναυτικό στόλο από 15 δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών προϊόντων, συμμετοχή σε πολλά προγράμματα για την ενέργεια, την οικοδόμηση. Οι γνώσεις του και η εμπειρία του πάνω στις επιχειρήσεις, τον έκανε το 2010 να κινηθεί για την αγορά της Hypo Alpe Adria. πρόκειται για τραπεζικό όμιλο της Αυστρίας με υποκαταστήματα σε Αυστρία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γερμανία και Βρυξέλες. Στόχος του συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου, να γινόταν η κορυφαία δύναμη στην περιοχή Άλπεων-Αδριατικής.

Το 2009 όπως λόγω της οικονομικής κρίσης, η τράπεζα έφτασε κοντά στην χρεοκοπία και προκειμένου οι μεγαλομέτοχοι να την σώσουν την πούλησαν στην αυστριακή κυβέρνηση μετατρέποντας την σε κρατική τράπεζα.Τη συγκυρία αυτή προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί ο Βασίλης Ξενιάδης, όπου έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2010, ο εν λόγω επιχειρηματίας κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της τράπεζας, έναντι 450 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια διπλασίασε την προσφορά του και τελικά έφτασε στην τελική πρόταση προς την κυβέρνηση της Αυστρίας στα 1,350 δις ευρώ. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν αυστριακά δημοσιεύματα της εποχής, κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο deal, που εν τέλει δεν ευδοκίμησε.

Ενδιάμεσα, υπήρξαν και απόπειρες για την εμπλοκή του με ποδοσφαιρικές ομάδες, ποτέ όμως ανάλογου βεληνεκούς με το όνομα της ΑΕΚ και χωρίς το ίδιο επιτυχημένο αποτέλεσμα, όπως δείχνει η πορεία των -εκτός γηπέδων- επιχειρήσεών του.Πανελευσινιακός και Αίαντας Σαλαμίνας ήταν οι πρώτες προσπάθειες που έκανε, την στιγμή που στο πλάνο για τον «Άγιαξ» υπήρχε ακόμα και κατασκευή γηπέδου ανάλογο με αυτό που έχει η Μονακό. Ωστόσο, μία ρήξη στις σχέσεις του με τον τότε πρόεδρο της ομάδας, σύμφωνα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, χάλασε την συμφωνία. Εν συνεχεία, μαζί με τον αδερφό του, προσπάθησαν να πάρουν τον Αγροτικό Αστέρα, ωστόσο ο ίδιος αποσύρθηκε από αυτή την προσπάθεια. Τελευταία του απόπειρα, ο Ηρακλής. Το καλοκαίρι του 2009 θέλησε, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, να βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο τον «γηραιό», όμως οι δύο άντρες δεν βρήκαν ποτέ δίαυλο επικοινωνίας και το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα