Άνθιμος κατά Σουλεϊμάν

16:52 16/9/2012 - Πηγή: AEK365

Το νέο τουρκικό σίριαλ που προβάλλει ο ΑΝΤ1, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», βρέθηκε μεταξύ άλλων στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος στον Ιστορικό Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, όπου λειτούργησε την Κυριακή.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε αρχικά στα γεγονότα που σημειώνονται στον μουσουλμανικό κόσμο

εξαιτίας της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να καταστρέψουν όλο τον κόσμο για μια ταινία, όχι αυτή δεν είναι η θρησκεία που θέλω. Αυτή η θρησκεία στην Θράκη προσπαθεί να σπάσει την ενότητα και νομίζω ότι, και το Βερολίνο συμμετέχει στην διάσπαση της Θράκης», τονισε, για να συνεχίσει λέγοντας: «Κανένας δεν πρέπει να βλέπει τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, γιατί με αυτά δείχνουμε ότι παραδοθήκαμε».

«Μείναμε άφραγκοι για να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταστρέφουμε την Εθνότητα μας μόνοι μας», τόνισε ο Άνθιμος.

Σχετικά με τους μετανάστες ο Μητροπολίτης σημείωσε: «Άλλο να βοηθάμε τους μετανάστες και άλλο να παραδώσουμε το κέντρο της Αθήνας».

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στους πολιτικούς που παρευρέθηκαν στην Εκκλησία για το μνημόσυνο των πεσόντων της Μικρασιατικής Καταστροφής τόνισε: «Πρέπει να γίνουμε Ελληνικότεροι από όσο είμαστε». Χρειάζεται Πανελλήνια ενότητα από όλους και από όλα τα κόμματα μπροστά σ' αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν», υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

Τέλος, σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή, ανέφερε: «Τα αυτιά των Χριστιανών πρέπει να είναι στον Χριστό και όχι σε εμάς τους απεσταλμένους του».

Keywords
Τυχαία Θέματα