Αγγελίδης: Αν πρέπει, θα γίνουν μεταγραφές

14:04 20/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σε σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Ιάκωβος Αγγελίδης σημείωσε πως μεταγραφές θα γίνουν μόνο αν πρέπει.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε: "Υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για τις μεταγραφές. Όποτε κριθεί ότι χρειάζεται να γίνουν

μεταγραφές, θα γίνουν. Η επιτυχία του ΠΑΟΚ βασίζεται στη σκληρή δουλειά προπονητή και παικτών και εμείς θα τους στηρίξουμε. Αν πρέπει, θα γίνουν μεταγραφές".
Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση μετόχου αν τα 7 εκατομμύρια ευρώ αρκούν για τα χρέη, η Μαρία Γκοντσάρεβα απάντησε λέγοντας πως "είναι απόφαση του μεγαλομετόχου να γίνει αύξηση επτά εκατομμυρίων ευρώ. Είναι για τις τρέχουσες ανάγκες της ΠΑΕ ως το τέλος της χρονιάς. Όταν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της ρύθμισης θα υπάρχει νέα γενική συνέλευση".
Ο λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, σημείωσε πως οι οφειλές του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο είναι εκκρεμείς και όχι ληξιπρόθεσμες και εξήγησε λέγοντας τα εξής: "Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, έχει εκκρεμείς οφειλές που βρίσκονται στα δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στην εφορία, για αυτό και παίρνει φορολογικές ενημερότητες.
Ιστορικά στη χώρα όταν ερχόταν κάποια ρύθμιση για χρέη, μια αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες και μια τις εκκρεμείς οφειλές. Το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ (σ.σ. με αφορμή τη φήμη πως θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις μόνο για οφειλές έως 1 εκ. ευρώ) αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Του ΠΑΟΚ είναι εκκρεμείς, για αυτό το κεφάλαιο δεν υπάρχει όριο.
Αν κρίνω από την παλιά ρύθμιση για τις εκκρεμείς οφειλές, έλεγε να καταβληθεί εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο συν 20% των προσαυξήσεων. Τώρα, φημολογείται ότι οι προσαυξήσεις θα είναι 10%, θα περιμένουμε. Υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 13εκ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Είχε πληρωθεί ένα πρόστιμο 5.7 εκ. περίπου, η οφειλή είναι 10.5 εκ. ευρώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα