Αναστόπουλος: Το πρωτάθλημα για εμάς τώρα αρχίζει

20:38 9/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Πλατανιάς κέρδισε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο με τον Έλληνα τεχνικό να υπογραμμίζει πως το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει για την ομάδα των Χανίων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Πλατανιά αρχικά τόνισε: «Πιστεύω πως ήταν μια δίκαιη νίκη. Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήμασταν κυρίαρχοι και ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελευταία πάσα να κάναμε κι άλλο γκολ. Αντιθέτως, ο Απόλλων -κι αυτός είναι μια καλή ομάδα- δεν του επιτρέψαμε σε καμία

περίπτωση να μας απειλήσει. Όταν ήρθα στην ομάδα είπα στους παίκτες ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα. Το πίστευα αυτό και συνεχίζω να το πιστεύω. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν δεν έχει καμία σημασία να το αναφέρουμε. Για μας ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα με μία νίκη η οποία καταρχήν θα μας βοηθήσει βαθμολογικά, που είναι το ζητούμενο σε κάθε παιχνίδι και δεύτερον, ψυχολογικά. Θ' αρχίσουμε να πιστεύουμε στην ομάδα. Η ομάδα έβγαλε ένα μέρος των δυνατοτήτων της σήμερα. Είχα ξαναδεί στην τηλεόραση την ομάδα και πιστεύω ότι έχει να δώσει κι άλλα. Ένα μέρος έβγαλε σήμερα. Μεσολαβεί μία διακοπή πρωταθλήματος την οποία θα χαρακτήριζα ευεργετική γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε κάποια πράγματα ώστε στο επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή να είμαστε έτοιμοι. Είχαμε μια τρομερή διάθεση. Αυτό τα καλύπτει όλα. Το γκολ είναι θέμα μέρας. Να φας γκολ ή να βάλεις γκολ είναι θέμα μέρας. Το τρέξιμο που είχαμε σήμερα δεν ήταν θέμα μέρας αλλά διάθεσης. Ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει μια ομάδα».
Για το τι μπορεί ν' αλλάξει ένας προπονητής μέσα σε διάστημα τριών ημερών: «Εγώ σ' αυτές τις μέρες που βρίσκομαι στον Πλατανιά προσπάθησα και μίλησα με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Του έδωσα να καταλάβει τι θέλω από αυτόν και πώς αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο. Και ορισμένα θέματα τακτικής όσον αφορά τη συμπεριφορά μας στο γήπεδο. Σε αυτά τα δύο εστίασα την προσοχή και πιστεύω ότι σήμερα, θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι ήταν ένας άλλος Πλατανιάς συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια. "Καθαρό" σκορ, 2-0, το οποίο ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελευταία πάσα, να είχαμε κάνει κι άλλο γκολ».
Για το πώς είδε τον Πλατανιά κι αν διαπίστωσε με τον ερχομό του να υπάρχει ψυχολογικό βάρος στους παίκτες: «Είπα και προηγουμένως ότι σήμερα βγάλαμε ένα μέρος από τις δυνατότητές μας. Έχουμε δηλαδή σαν ομάδα να δώσουμε κι άλλα. Ακολουθεί η διακοπή των 15 ημερών. Θα δουλέψουμε και θα παρουσιαστούμε με την Καλλονή ακόμα καλύτεροι. Το ψυχολογικό κομμάτι γενικά στη ζωή μας οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνουμε, αν δεν έχουμε καλή ψυχολογία δεν μπορούμε να παίξουμε ούτε να δουλέψουμε. Είναι βασικό αυτό στο ποδόσφαιρο και το λέω εκ πείρας».
Για το αν μπορεί ν' αποκτήσει διάρκεια ο Πλατανιάς στην απόδοσή του: «Στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης με την Καλλονή θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι με την ευκαιρία της διακοπής. Στο σημερινό παιχνίδι βγάλαμε ένα μέρος από τις δυνατότητές μας. Πιστεύω, ξαναλέω, ότι σαν ομάδα έχουμε κι άλλες δυνατότητες».
Για το τι θ' αλλάξει σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία: «Πάντα το κάθε παιχνίδι διαφέρει. Άλλη τακτική, σχέδιο και πλάνο είχε το σημερινό και άλλο θα έχει η Καλλονή, ο Ατρόμητος κ.ο.κ. Στόχος μου είναι η ομάδα να έχει ένα στυλ. Και το στυλ αυτό, πάντα το επιλέγει ο προπονητής εφόσον αξιολογεί το υλικό. Κι εμένα μ' αρέσει να παίζουμε 4-4-2 αλλά μπορεί το υλικό αυτό, αυτή τη στιγμή, να μην μπορεί να παίξουμε 4-4-2. Άρα, εφαρμόζω, αξιολογώ κι από εκεί αποφασίζω. Το στυλ θα είναι σαν το σημερινό αλλά με μεγαλύτερη πίεση και ταχύτητα».
Το σχόλιό του για την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις του Πλατανιά: «Ήταν πάρα πολύ καλές. Έχω πάει σε πάρα πολλές ομάδες, στο εξωτερικό εννοώ, για να δω προπονήσεις και πραγματικά το κέντρο, με τα δύο γήπεδα και οι εγκαταστάσεις που έχει αυτή τη στιγμή, είναι πάρα πολύ καλές. Μου λύνουν τα χέρια. Όταν μια ομάδα δεν έχει γήπεδα, δεν μπορείς να της ζητάς. Χτίζεις στην άμμο. Ο Πλατανιάς είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Έχει δύο γήπεδα για προπόνηση και αυτό που δίνουμε τους αγώνες είναι εκπληκτικό. Είχα έρθει και πέρσι με τον ΟΦΗ. Τέλειος ο αγωνιστικός χώρος και όχι μόνο. Ωραίο γηπεδάκι. Ευχαριστιέσαι να παίζεις μπάλα. Έχω παίξει κι εγώ μπάλα και καταλαβαίνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα