Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία

19:40 23/10/2011 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 50 νεκροί έχουν μεταφερθεί ως τώρα στο νεκροτομείο του Βαν, ενώ το Τουρκικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο θεώρει ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 500 μέχρι 1000.

Ήδη στην περιοχή μετέβη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλα τα σωστικά συνεργεία της χώρας.

«Τουλάχιστον δύο κτίρια κατέρρευσαν στο κέντρο της πόλης. Τα τηλέφωνα δε λειτουργούν, καθώς το σύστημα έχει καταρρεύσει. Δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε εκτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης», ανέφερε στο Associated Press

ο Δήμαρχος της πόλης Βαν, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Και ο δήμαρχος της πόλης Έρκις έκανε έκκληση για βοήθεια: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί και έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια».

Αξιωματούχοι του χωριού Οκλουλάρ δήλωσαν ότι η περιοχή έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Τα περισσότερα σπίτια δε είναι κατασκευασμένα από τούβλα και λάσπη.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Βαν, στα σύνορα της χώρας με το Ιράν. Η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών κάτι που επιβεβαίωσε και το σεισμολογικό κέντρο Καντιλί που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα