Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ επί της αρχής η «Αγιά Σοφιά»!

17:35 2/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Το aek365 βρίσκεται ήδη στην αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς», όπου στις 19.00 θα ξεκινήσει η ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

20.41: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχωρεί ικανοποιημένος από την αίθουσα, με τον κόσμο να τον αποθεώνει.

20.37: Ο κόσμος που βρίσκεται στην

αίθουσα ξεσπά και πάλι σε χειροκροτήματα με την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ ακολουθούν συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ!

20.35: Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ονομαστικά και επί της αρχής το σχέδιο που παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το πλάνο της «Αγιάς Σοφιάς» εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από τους δημοτικούς συμβούλους της Νέας Φιλαδέλφειας!

20.22: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ν. Φιλαδέλφειας συνεχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να τάσσονται υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ και ο κόσμος ξεσπά σε συνθήματα!

20.11: Στο βήμα ο κ. Γρετζελίας, ο οποίος εξέφρασε με τη σειρά του τη συμφωνία του στο σχέδιο και ζήτησε περισσότερους πεζόδρομους, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παρεμβαίνει και να λέει χαριτολογώντας: «Μη μας ζητήσετε να πεζοδρομήσουμε όλη τη Φιλαδέλφεια...».

20.01: Οι αντιδήμαρχοι Παίδας και Παπανικολάου επίσης τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου.

19.58: «Ναι» στο γήπεδο της ΑΕΚ και από την κ. Ματσούκα.

19.55: Τον λόγο πήρε ο Χρήστος Κόντος (εκπρόσωπος άλλης παράταξης της αντιπολίτευσης): «Έχουμε ένα σχέδιο υλοποιήσιμο. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα».

19.51: Στο βήμα ο Χάρης Τομπούλογλου, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου: «Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνεται. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο "ναι"».

19.46: Τον λόγο πήρε και πάλι η Δήμαρχος: «Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά»!

19.44: Σειρά πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Κοτσάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του χθεσινού ΔΣ για την παραχώρηση της έκτασης και ζήτησε να στηρίξουν όλοι τον Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας ότι: «Τον έστειλε ο Θεός για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο».

19.40: Τον λόγο πήρε ο Θανάσης Κυρατσούς, ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε τον σχεδιασμού του έργου, σε συνεργασία με τον Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι που έκανε την στατική μελέτη και την σχεδίαση της οροφής του σταδίου.

19.38: Τον λόγο παίρνει ξανά ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κυρατσού και θα ήθελα να πω σε όλους σας ότι ο συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι στο 1,4, αυτό που θα φτιάξουμε εμείς είναι στο 1. Επίσης, ο συντελεστής κάλυψης είναι στο 60%, εμείς θα είμαστε κάτω από το 45%. Και θέλω να πω ξανά ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι μόνιμος χορηγός για το Άλσος. Το μόνο που ζητάμε είναι να φύγουν τα σκουπίδια που είναι εστία μόλυνσης και δεν νοείται να βρίσκονται δίπλα σε ένα τέτοιο έργο».

19.35: Νέα αποκάλυψη: Έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ιδιώτες για την αγορά ορισμένων εκτάσεων που βρίσκονται κοντά στο γήπεδο, για την κατασκευή υπαίθριων πάρκινγκ.

19.34: Ο κ. Ανδριόπουλος αποκάλυψε ότι με έξοδα της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει η μελέτη για την υπογειοποίηση δρόμων γύρω από το γήπεδο.

19.31: «Το έργο να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τη οικογένεια της ΑΕΚ», τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στα οφέλη που θα φέρει στην περιοχή το έργο. Μεταξύ αυτών σημαντικά έσοδα από τα δημοτικά τέλη και 1.500 με 2.000 θέσεις εργασίας.

19.24: «Μεταξύ 32.500 και 34.000 θέσεων το νέο γήπεδο», τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. Τόνισε ότι οριστικά αυτό θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση και των τελευταίων μελετών μέσα στο επόμενο διάστημα.

19.23: Φαίνεται η πρώτη εικόνα της Αγιάς Σοφιάς!!! Ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα!

19.16: Τον λόγο έχει πάρει ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος κάνει την εισαγωγή για την παρουσίαση των σχεδίων. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να φτιάξει το μεγαλύτερο μουσείο της Προσφυγιάς.

19.08: Τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε τι έχουμε κάνει για το γήπεδο της ΑΕΚ και για να σας ζητήσουμε να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της, εκεί που το έχτισαν οι προγονοί μας, πριν χτίσουν τα δικά τους σπίτια. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι ένα. Θέλουμε σεβόμενοι το περιβάλλον και την περιοχή να χτίσουμε το γήπεδό μας. Στα σχέδιά μας είναι η κατασκευή ενός μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως αυτό που υπήρχε στον χώρο από το 1930. Το γήπεδο που θα δείτε έχει σχεδιαστεί με βυζαντινή αρχιτεκτονική. Από εσάς θέλω ένα πράγμα. Να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας».

19.04: Ξεκίνησε η συνεδρίαση με την Δήμαρχο Έφη Αποστολάκη να παίρνει τον λόγο. «Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει. Δεν θέλω να σας κρατάω σε αγωνία. Ας ξεκινήσει η παρουσίαση».

19.00: Ήρθε ο Τίγρης! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έφτασε και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν τόσο εκτός όσο και εντός της αίθουσας, με τα συνθήματα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια να δονούν την ατμόσφαιρα. Το αφεντικό της ΑΕΚ πήρε ήδη θέση στο πάνελ...

18.44: Ο Τραϊανός Δέλλας έφτασε στον χώρο της συνεδρίασης και ο κόσμος ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα. Με τον προπονητή της ΑΕΚ έφτασε και ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης.

18.43: Έφτασε στην αίθουσα και η Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Έφη Αποστολάκη.

18.39: Αφίχθη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ διέσχισε την αίθουσα για να καθίσει στη θέση του και τον ακολούθησε ο Λυμπερόπουλος (μέχρι τώρα βρισκόταν κοντά στην είσοδο), με τον κόσμο να τους χειροκροτεί. Στην αίθουσα της συνεδρίασης βρίσκεται και ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ Γιώργος Ρόκκας.

18.35: Μόλις μπήκε στην αίθουσα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος.

18.33: Ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον να γεμίζει την αίθουσα «Μίλτος Κουντουράς». Έξω από αυτήν έχει στηθεί ένα πανί και ένας προτζέκτορας, ώστε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και όσοι δεν καταφέρουν να μπουν μέσα στην αίθουσα...

18.14: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπακώστας και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Παπανικολάου και Αδαμάντιος Παίδας έχουν ήδη φτάσει στον χώρο της συνεδρίασης.

18.03: Στην αίθουσα έκαναν την εμφάνισή τους ο θρυλικός Κώστας Νεστορίδης και ο διευθυντής της Δικέφαλος 1924 Νίκος Στράτος.

17.52: Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να συγκεντρώνεται. Ήδη στον χώρο βρίσκονται περίπου 20 οπαδοί της ΑΕΚ με κασκόλ και μπλούζες της ομάδας. Μάλιστα, στις μεταξύ τους συζητήσεις παρουσιάζονται βέβαιοι ότι αυτή τη φορά η επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της θα γίνει πράξη...

17.29: Στην αίθουσα μόλις αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό που καταδεικνύει την ιστορικότητα της στιγμής, αλλά και η διάθεση της τοπικής Αρχής. Σε αυτό αναγράφεται: «ΑΕΚ, καλωσόρισες σπίτι σου. Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας».

17.25: Οι άνθρωποι του Δήμου συνεχίζουν τις πυρετώδεις προετοιμασίες, προκειμένου τα πάντα -μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια- να είναι έτοιμα για την μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ και της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα