ΒΟΑ : «Φυσικά θα τους δεχτούμε»

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή θα επανεντάξει πλήρως τους αθλητές που έχουν αποκλεισθεί από τους Ολυμπιακούς αν κριθεί παράνομη η ισόβια ποινή των ντοπέ

Η Διεθνής οργάνωση αντιντόπινγκ (WADA) έχει εναντιωθεί στον εσωτερικό κανονισμό της (Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής) ΒΟΑ σχετικά με τον ισόβιο αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε κάθε αθλητή που έχει διετή ποινή αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ.

Με αφορμή υπόθεση του βρετανού σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τους τελευταίους μήνες και ανάγκασε τον πρόεδρο της ΒΟΑ λόρδο Μούνιχαν να δηλώσει σχετικά με όσους δικαιωθούν: «Οι αθλητές να είναι σίγουροι πως θα γίνουν δεκτοί στην ομάδα και πως θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους αθλητές».

Η ΒΟΑ ελπίζει να δικαιωθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο και να ισχύσει ο κανονισμός της που δεν συνάδει με τον καταστατικό χάρτη της WADA.

Φυσικά ο Βρετανός επιμένει: «Οσοι επέλεξαν να εξαπατήσουν τους συναθλητές τους το έκαναν εν γνώσει των συνεπειών. Στέρησαν με την συμπεριφορά τους την συμμετοχή σε μια ολυμπιακή διοργάνωση σε αθλητές που δούλεψαν καθαρά για να φτάσουν εκεί. Τους αξίζει να μην ξανακουστεί το όνομά τους»

Keywords
Τυχαία Θέματα