Τσιαντάκης στο Onsports: «Κλειδί η αμυντική βελτίωση…»

Eίμαστε ακόμα ζωντανοί! Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής Νίκος Τσιαντάκης δίνει - μέσω του Onsports - το σύνθημα ενόψει Ρωσίας και αναλύει την… συνταγή για την επιβίωση της Εθνικής στην περιπέτεια του Euro .

Η γιατρειά στις... παιδικές ασθένειες της αμυντικής γραμμής, σε συνδυασμό με το πάθος και την ψυχή των Ελλήνων διεθνών αποτελούν απαραίτητα συστατικά για το αποφασιστικό χτύπημα στην «ρωσική αρκούδα» και την πρόκριση στην επόμενη φάση της

διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής θυμάται τα ραντεβού με τους Ρώσους το 1993 τα οποία σφράγισαν την πρόκριση της γαλανόλευκης στο Μουντιάλ της Αμερικής.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής στο Euro;

«Και στα δύο πρώτα παιχνίδια, δεν ξεκινήσαμε καλά. Με την Πολωνία είχαμε ένα νωθρό πρώτο 25λεπτο, ενώ με την Τσεχία δεχτήκαμε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, με δύο γκολ σε έξι λεπτά. Από κει και πέρα, δείξαμε ένα καλύτερο και σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και των δύο αναμετρήσεων. Ιδιαίτερα μάλιστα με την Πολωνία, εάν στεκόμασταν πιο τυχεροί στην φάση του πέναλτι θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε την νίκη και να βρισκόμαστε τώρα σε καλύτερη θέση».

- Πώς εξηγείτε το γεγονός πως η πάλαι ποτέ ισχυρή αμυντική γραμμή αποτελεί τον αδύναμο κρίκο μας;

«Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν απλά η καλή αμυντική λειτουργία, αλλά το αμυντικό της παιχνίδι. Η άμυνα ξεκινούσε από την επίθεση, με τους προωθημένους παίκτες να πρεσάρουν ψηλά τον αντίπαλο και να μαρκάρουνε εξαιρετικά μπλοκάροντας την λειτουργία του.

Γενικότερα η αμυντική γραμμή ήταν πολύ πιο σκληρή. Δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες φάσεις, κάτι που δεν λειτούργησε στο βαθμό που περιμέναμε και θέλαμε στους αγώνες με Πολωνία και Τσεχία, όπου παρουσιάστηκαν πολλά κενά όχι μόνο στον αμυντικό άξονα, αλλά και στις πτέρυγες.

Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου σίγουρα θα βοηθήσει καθώς πρόκειται για έναν πολύ καλό αμυντικό. Και εδώ θα πρέπει να πω ότι η δική του απουσία σε συνδυασμό με εκείνη του Αβραάμ μας κόστισε στο παιχνίδι με τους Τσέχους».


- Πόσο υψηλό συντελεστή δυσκολίας εμπεριέχει η κατάκτηση της νίκης στον «τελικό» με τη Ρωσία;

«Σίγουρα εδώ που φτάσαμε τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τίποτε όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Οι Ρώσοι διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο και όπως εμείς, έτσι και αυτοί, θα΄χουν βαθμολογικό κίνητρο. Εάν δεν παρουσιάσουμε ένα βελτιωμένο πρόσωπο στην άμυνα, δύσκολα θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Κλειδί θα είναι η άμυνα.

Εάν πάλι ήμαστε όπως πρέπει στα μετόπισθεν, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Περιμένω από τους παίκτες να είναι πολύ πιο αποφασιστικοί και παθιασμένοι στις κινήσεις τους. Να βγάλουν δύναμη και ψυχή. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, υπάρχουν ωστόσο ακόμη ελπίδες.

Προσωπικά, όπως πιστεύω και όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι, περιμένουμε και ζητάμε από τους διεθνείς μας να τα δώσουν όλα και

Keywords
Τυχαία Θέματα