Στο κόλπο με Βαρέλα...

21:02 13/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 2η Αγωνιστική, Β' Όμιλος

ΔΑΝΙΑ- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 2-3

ΓΗΠΕΔΟ: Αρένα Λβιβ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Τόμπσον

Τι κι αν ο Ρονάλντο ήταν σε τραγική βραδιά, τι κι αν ο Μπέντνερ βάλθηκε μόνος του να στείλει την Πορτογαλία νωρίς πίσω, ο Βαρέλα με ένα γκολ στο 88' (4 λεπτά μετά από την είσοδό του),

έδωσε τεράστια νίκη στην Πορτογαλία και έβαλε φωτιά στον Β' όμιλο. Τραγικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχανε τα άχαστα...
Η Πορτογαλία προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά αλλά η Δανία έχασε την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 4'.
Ο Έρικσεν βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Πέπε έπεσε με αυτοθυσία και έβαλε την προβολή.
Στη συνέχεια η Πορτογαλία βγήκε μπροστά και απείλησε στο 13' με μια σέντρα σουτ του Βελόσο, που απομακρύνθηκε τελικά από τον Άντερσεν.
Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 18ο λεπτό το σουτ του Μεϊρέλες κόντραρε σε αμυντικό της Δανίας, η μπάλα στρώθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε ένα πολύ κακό σουτ για την κλάση του.
Οι παίκτες του Μπέντο ανέβασαν στροφές, απείλησαν με την προβολή του Πόστιγκα στο 23ο λεπτό και στο επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ.
Ο Μουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Πέπε με όμορφη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0.
Η Δανία χάνοντας και τον Ζίμλινγκ με τραυματισμό, κόπηκε στα δύο και δέχτηκε και το δεύτερο γκολ στο 36ο λεπτό. ο Νάνι από δεξιά έκοψε την μπάλα στην περιοχή, ο Πόστιγκα βνγήκε μπροστά απ΄οτον Κιάερ και με όμορφο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άντερσεν.
Το γκολ αυτό αφύπνισε τους Δανούς, που είχαν στο 38' ένα καλό σουτ με τον Έρικσεν και μείωσαν στο 41'.
Μετά από σέντρα του Γ.Πόουλσεν από τα δεξιά, ο Κρον-Ντέλι έπιασε στο δεύτερο δοκάρι την πρώτη κεφαλιά και ο Μπέντνερ προ κενής εστίας έσπρωξε την μπάλα με νέα κεφαλιά στα δίχτυα.
Η Πορτογαλία είχε ακόμη μια μεγάλη φάση έως τη λήξη του πρώτου μέρους, καθώς στο 44' ο Νάνι έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Άντερσεν πρόλαβε τον Πόστιγκα και στη συνέχεια ο Ρονάλντο κόπηκε από την άμυνα της Δανίας.
Ο Ρονάλντο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 50' να καθαρίσει το ματς, καθώς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Δανίας μετά από κάθετη μπαλιά του
Ακολούθησαν δύο σέντρες σουτ των Νάνι και Βελόσο (54' και 56') που απομακρύνθηκαν από τον Άντερσεν, ενώ η Δανία απείλησε στο 62ο λεπτό με τον κεραυνό του Κβιστ που πέρασε μόλις άουτ.
Την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μπέντνερ στο 72ο λεπτό, ενώ το «φάντασμα» του Κριστιάνο έχασε το άχαστο στο 78'.
Ο άσος της Ρεάλ βρέθηκε για δεύτερη φορά μόνος με τον Άντερσεν και πλάσαρε απελπιστικά άστοχα...
Και αφού ο σταρ της Πορτογαλίας τα έχανε με όλους τους τρόπους, ο Μπέντνερ κάρφωσε την καλύτερη πελάτισσά του στο 78'.
Ο Γιάκομπσεν έκανε από δεξιά τη σέντρα και ο Μπέντνερ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.
Στη συνέχεια ο Ρονάλντο είχε ένα καλό φάουλ και ένα αδύναμο πλασέ (82' και 84') και στο 84' ο Βαρέλα πήρε τη θέση του Μεϊρέλες στο γήπεδο.
Ο άσος
Keywords
Τυχαία Θέματα