Τσεχ: «Η Μπαρτσελόνα το φαβορί»

Ο Πετρ Τσεχ μιλώντας για την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα, τόνισε πως οι Καταλανοί είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης έχει πάρει η Τσέλσι για τον τελικό του Champions League, μετά τη νίκη της με 1-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο τερματοφύλακας των «μπλε», Πετρ Τσεχ, θέλησε να διατηρήσει χαμηλά τους τόνους, λέγοντας ότι η Μπαρτσελόνα παραμένει το φαβορί:

«Είναι μεγάλο παιχνίδι,

η Μπαρτσελόνα έχει χάσει από την Ρεάλ, όμως αυτό δε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο παιχνίδι τους. Είναι μεγάλη ομάδα, που ξέρει να διαχειρίζεται τις ήττες, θα προσαρμοστεί, θα ξεχάσει το Clasico και θα επικεντρωθεί σε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί γιατί παίζουν στην έδρα τους, μπροστά στους οπαδούς τους. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι παρόμοιο με το πρώτο και ελπίζω να μπορέσουμε να σκοράρουμε και πάλι. Ένα δικό μας γκολ θα κάνει τη διαφορά, όπως είχε κάνει εκείνο του Ινιέστα την τελευταία φορά», είπε αρχικά για να αναφερθεί στη συνέχεια της διοργάνωσης:

«Είναι μεγάλη ομάδα, όμως πάντα βρίσκουμε τρόπο να παίζουμε καλά απέναντί τους, είμαστε σε καλή θέση μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, έχουμε 90' μπροστά μας για να φτάσουμε στον τελικό και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω εδώ και 8 χρόνια να κερδίσω το Champions League. Είμαστε ξανά στα ημιτελικά και ελπίζω να το καταφέρω φέτος. Φτάσαμε πολλές φορές κοντά, όμως δεν τα καταφέραμε. Αν κάνουμε φανταστικό παιχνίδι αύριο, έχουμε πιθανότητες να φτάσουμε στον τελικό, όμως πρώτα θα πρέπει να παίξουμε 90' ή και περισσότερα αν χρειαστεί αύριο. Θα δούμε πως θα πάει το παιχνίδι, όμως είναι νωρίς να μιλήσουμε για τελικό»

Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία πρόσθεσε: «Ένας διαιτητής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Κάναμε καλά παιχνίδια στο παρελθόν με την Μπαρτσελόνα, όμως πάντα υπήρχαν παράπονα, κάτι που είναι κρίμα γιατί επισκιάζει την ποιότητα και την προσπάθειά μας. Είναι έμπειρος διαιτητής και αν έχεις τέτοια εμπειρία από την Τουρκία και τα παιχνίδια της Γαλατάσαραϊ με την Φενέρμπαχτσε, ένας ημιτελικός του Champions League δε θα είναι πρόβλημα. Δεν είμαστε ομάδα που προκαλεί προβλήματα στο γήπεδο, ο διαιτητής θα έχει την ίδια αντιμετώπιση όπως και στο πρώτο παιχνίδι, όταν όλα πήγαν καλά».

Τέλος, για την κριτική που δέχτηκε η Τσέλσι κατά τη διάρκεια της σεζόν, κατέληξε: «Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όμως ευτυχώς τα καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε. Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο γίνονται πολύ γρήγορα κάποιες φορές, μπορούν να πάνε καλύτερα και χειρότερα. Δεν τα πηγαίνουμε όσο καλά θα θέλαμε στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως έχουμε αποζημιώσει με τις εμφανίσεις μας στο Champions League και στο Κύπελλο. Μετά το παιχνίδι με τη Νάπολι μας είχαν ξεγραμμένους, όμως είμαστε εδώ. Είμαστε στο «Καμπ Νου», 90' μακριά από τον τελικό. Είναι φανταστικό που είμαστε σε αυτή τη θέση, όμως τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε το προβάδισμα και είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε σε αρκετά καλή θέση για να

Keywords
Τυχαία Θέματα