Το...ξεπάτωμα και τα «Αμερικανάκια»

Πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Σε όλα τα επίπεδα. Δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις όσα γίνονται σε ένα επίπεδο και προκύπτουν άλλα δεδομένα στο άλλο. Το μόνο καλό είναι πως...ξύνεται ο πάτος και πιο κάτω δεν έχει. Αρα, μπορεί να προσδοκά βάσιμα σε ανάκαμψη...

Από που να αρχίσει κανείς. Αυτό που συνέβη με τον Αδαμίδη δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά χρονικά. Τέτοιο άδειασμα του προέδρου από δύο εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της ομάδας, έστω κι αν φέρουν τη βαρύτητα και την καριέρα των Δέλλα και Λυμπερόπουλου,

δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κατά το παρελθόν. Την ώρα που ο Αδαμίδης ισχυριζόταν πως δεν λέει ποτέ ψέμματα, έφτανε ένα μικρό αθώο ψεματάκι, πως είχε δηλαδή τη συναίνεση των αρχηγών στην αποπομπή Τζιμπούρ για να τον εκθέσει ανεπανόρθωτα στον αέρα.

“Λειτουργεί υπό πίεση ο πρόεδρος”! Ήταν η απίστευτη ατάκα. Προσέξτε: από παίκτη προς παράγοντα. Σαν να τον λυπάται για όσα συμβαίνουν. Με σαφή διαχωρισμό της θέσης τους από όσα μπορούν να συμβούν μελλοντικά. Ο Αδαμίδης έδειχνε στριμωγμένος και αδύναμος. Δεν μπορούσε να αντιδράσει και απλά ψέλλισε κάποια λόγια που αναδείκνυαν πόσο σπουδαίοι χαρακτήρες είναι και πόσο έχουν βοηθήσει. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και επί της ουσίας τίποτα.

Μπορεί να σταθεί ο Αδαμίδης πλέον στο τιμόνι της ομάδας; Η απάντηση είναι ευθαρσώς όχι. Οπως δεν μπορούσε και το προηγούμενο διάστημα βέβαια, αλλά τώρα ακόμα πιο έντονα. Πιο δύσκολα από ποτέ. Εχοντας χάσει τον σεβασμό και την στήριξη όλων των ποδοσφαιριστών του, ακόμα και αυτών που τον στήριξαν σε δύσκολες στιγμές. Πλέον, ήταν φανερή η διάθεση των δύο να βάλουν πλάτη στον Κωστένογλου και να δώσουν αισιοδοξία στον κόσμο.

Το αρχηγικό μήνυμα του Δέλλα για τη συνέχεια, η αισιοδοξία πως η ομάδα αντέχει όσο χρειαστεί και σύντομα θα έρθουν οι νίκες, ήταν ξεκάθαρο. Οπως και οι σπόντες του Λυμπερόπουλου με αποδέκτες εντός αποδυτηρίων και με ξεκάθαρη πρόθεση να ξεχωρίσουν αυτοί που θέλουν, από αυτούς που απλά βρίσκονται.

Αν στην Αθήνα είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν, στην Αμερική είναι επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Ανακαλύπτουν την...Αμερική ελπίζοντας πως θα πείσουν τον Νοτιά ή τον Χατζηϊωάννου να συμμετάσχουν. Πως θα “ψήσουν” τον Αντζελο να μπει στην ΠΑΕ. Πως θα βρουν κάποια λύση συνολικά για να τη βγάλουν και στη συνέχεια. Τι πιθανότητες επιτυχίας δίνω; Μηδαμινές. Θεωρώ, πως αν ήθελαν να βρουν λύση για την ΑΕΚ, θα το είχαν πράξει ήδη. Αλλά συνεχίζουν να κρύβονται και να αναζητούν δικαιολογίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα