Τώρα, είναι αργά για ηρωισμούς κύριε Γενικέ...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, κάπως αργά άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού.

Δύο χρόνια σε αυτή τη θέση δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό για να μπορέσει να βοηθήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής.

Ο κ. Μπιτσαξής... σφύριζε αδιάφορα εδώ και τόσο καιρό όταν έπεφτε «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις ολυμπιακών Ομοσπονδιών, ενώ οι αθλητές έμειναν απλήρωτοι για μήνες. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού είχε αναλωθεί μόνο σε υποσχέσεις, ύστερα από μεγάλες επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις και απέφευγε

να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στους αθλητές που βιώνουν τη δική τους αγωνία για το μέλλον τους.

Τότε που έπρεπε κ. Μπιτσαξής να εκπονήσει ένα σχέδιο διάσωσης του ελληνικού αθλητισμού προτίμησε τη σιωπή και τώρα δείχνει έτοιμος για την ηρωική έξοδο σε περίπτωση που μειωθούν κι άλλο τα χρήματα των επιχορηγήσεων.

Τώρα όμως είναι αργά κ. Γενικέ για τέτοιες σκέψεις... Έπρεπε εδώ και καιρό μαζί με τους Ομοσπονδιάρχες και την ΕΟΕ να έχετε βρει τρόπους για να συντηρήσετε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής κι όχι τώρα που βουλιάζει το καράβι να προσπαθείτε να βρείτε τρόπους απόδρασης.

Αυτή είναι άλλωστε και το χρέος ενός πολιτικού προσώπου, να δίνει κατευθύνσεις κι όχι μέσω συνεντεύξεων Τύπου να απειλεί με αποχώρηση, η οποία ουσιαστικά δεν θα προσφέρει τίποτα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα