Τα ρίσκα του Μπόλονι

Χαίρετε κύριοι

Το ντέρμπι της Τούμπας ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Super League το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο αγώνας έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγω της πολύ καλής και ελπιδοφόρας για το μέλλον εμφάνισης του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Φερέιρα θα κληθεί 8 μέρες μετά να αποδείξει πως είναι σε θέση να παίξει ποιοτικό,

γρήγορο ποδόσφαιρο και σε παιχνίδια με σαφώς μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Και για τον ΠΑΟΚ, όμως, ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Ο Μπόλονι έχει κερδίσει τον κόσμο, είναι φανερό πως έχει σύγχρονη ποδοσφαιρική σκέψη, αλλά αν την Κυριακή δεν νικήσει τον Παναθηναϊκό η ομάδα του μένει πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Ήδη, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, μετρώντας δύο παιχνίδια περισσότερα.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και γνωρίζουμε πως αν τα αποτελέσματα δεν βοηθήσουν κανένας προπονητής δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος.

Η αλήθεια είναι πως δεν ζω στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να γνωρίζω το κλίμα που επικρατεί. Βλέπω, όμως, πως γίνεται κουβέντα για διεκδίκηση πρωταθλήματος.

Αν αυτές οι συζητήσεις μείνουν στη μορφή ελπίδας ή μακροχρόνιου στόχου κανένα πρόβλημα. Στην περίπτωση, όμως, που κυριαρχήσει αυτή η λογική φοβάμαι πως ο Μπόλονι θα περάσει δύσκολο χειμώνα και το χαρτί του θα καεί νωρίς.

Ό,τι και να συμβεί με τον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει πολλές νίκες και κάποια στιγμή η διαφορά θα ανοίξει.

Ήδη έχει ανοίξει, αλλά λόγω των δύο παραπάνω παιχνιδιών που έχει δώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει γίνει πολύ αντιληπτό. Το πρόβλημα είναι πως ο Μπόλονι ήρθε σε ένα πρωτάθλημα που για διάφορους λόγους ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν κάνουν πολλές γκέλες.

Την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία (τα χρόνια είναι πολύ περισσότερα), μια φορά κατάφερε μόνο να διεκδικήσει τίτλο μέχρι την προτελευταία αγωνιστική.

Μιλάμε για το πρωτάθλημα του 2009-10 που ο Ολυμπιακός πέρναγε την τελευταία χρονιά Κόκαλη και ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο έμπλεξε με τον Νιόπλια που δεν πήρε παιχνίδι από τις πρώτες έξι ομάδες του πρωταθλήματος.

Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει πρωτάθλημα θα πρέπει να κάνουν πολλές γκέλες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (κάτι που για τους «ερυθρόλευκους» τουλάχιστον φαίνεται αδύνατον) και ο Μπόλονι να έχει δημιουργήσει μια ομάδα που θα τελειώσει τη σεζόν με ελάχιστες απώλειες.

Για να μιλήσουμε αγωνιστικά ο Ρουμάνος και μάγος να αποδειχθεί η ομάδα του δεν γίνεται ν’ αποφύγει στραβοπατήματα όπως στην Κρήτη με τον Εργοτέλη και στην Τούμπα με τον ΟΦΗ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι πως έχει πολύ αργούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο.

Προσωπικά, δεν θυμάμαι ποτέ ομάδα που να μπόρεσε να φτάσει στο επίπεδο ανταγωνισμού του ΠΑΟΚ με τόσο αργά κεντρικά χαφ. Ο Μπόλονι βρήκε ένα σύνολο που τα τελευταία χρόνια είχε στηθεί πάνω στους Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς.

Στην προετοιμασία έχασε τον Ισπανό και διαπίστωσε πως ο Ίβιτς δεν βρίσκεται σε θέση να βγάλει 90λεπτο. Ενώ

Keywords
Τυχαία Θέματα