Τα «match-ups» του Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για τη δική τους «μάχη» στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας και το Onsports σας παρουσιάζει τα «match-ups» του συγκεκριμένου αγώνα.

Τα βλέμματα πέφτουν στα μαρκαρίσματα των Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, οι οποίοι είναι οι δύο ηγέτες των ομάδων τους, ενώ όπως φαίνεται από τα «match-ups» ο Ολυμπιακός έχει τις

λύσεις ώστε να κοιτάξει την Μπαρτσελόνα στα μάτια. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πέρο Άντιτς δεν έχει κάποιον αξιόλογο αντίπαλο, με αποτέλεσμα να μείνει στην… απέξω. Αναλυτικά τα «match-ups» του αγώνα Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα.

Σπανούλης VS Χουέρτας

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι φέτος παίκτης – κλειδί για την ομάδα του Πειραιά και την πορεία της τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν παίκτη από τον οποίοι όλοι περιμένουν να ηγηθεί επιθετικά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Πολύ επιθετικός παίκτης και πολύ δημιουργικός. Από την άλλη ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας είναι ένας παίκτης που πρώτα θα κοιτάξει την πάσα και μετά το καλάθι. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους δύο παίκτες είναι μεγάλη, ωστόσο ο Χουέρτας μπορεί να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό.

Μάντζαρης VS Ναβάρο

Αυτό είναι επίσης ένα «match-up» που σε πρώτη φάση δεν ενθουσιάζει τους φίλους του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι εξαιρετικός αμυντικός και θα κληθεί να κρατήσει μακριά από τον καλό του εαυτό τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Κάτι που είχε κάνει πέρυσι με μεγάλη επιτυχία ο Νικ Καλάθης. Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού έχει αναλάβει φέτος διάφορες τέτοιες αποστολές, ωστόσο η συγκεκριμένη αποστολή θα είναι σίγουρα η πιο δύσκολη από όλες, καθώς ο Ναβάρο είναι ένας παίκτης που έχει πάρα πολλούς τρόπους να βάζει την μπάλα στο… πλεκτό.

Παπανικολάου VS Μάικλ

Δύο σμολ φόργουορντ που έχουν περίπου το ίδιο στιλ. Ο Κώστας Παπανικολάου θα κληθεί να σταματήσει τον Πιτ Μάικλ, ο οποίος αποτελεί παίκτη κλειδί για την Μπαρτσελόνα φέτος. Ο Αμερικανός αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στο μαρκάρισμά του θα χρειαστεί ένας παίκτης σαν τον «Παπ» για να τον σταματήσει. Αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του, πάντως, ο Έλληνας διεθνής είναι πέρα από την άμυνα να τρέξει και στον αιφνιδιασμό, προκειμένου να πετύχει εύκολα καλάθια, καθώς ο Μάικλ στα 34 του χρόνια δεν είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης.

Πρίντεζης VS Λόρμπεκ

Αμφότεροι είναι παίκτες «κλειδιά» για τις ομάδες τους, καθώς από τη δική τους απόδοση κρίνονται πολλά σε κάθε αγώνα της ομάδας τους. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι από τους παίκτες που κάνουν φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις και θα μπορούσαμε να πούμε πως μετά τον Βασίλη Σπανούλη είναι ο δεύτερος ηγέτης της ομάδας του Πειραιά. Το ίδιο ισχύει και για τον Έραζεμ Λόρμπεκ, ο οποίος μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο παίκτης που μπορεί με μία καλή εμφάνιση να πάρει το ματς πάνω του. Κανείς από τους δύο, πάντως, δεν θεωρείται εξαιρετικός αμυντικός.

Ντόρσεϊ VS Εντόνγκ

Επίσης

Keywords
Τυχαία Θέματα