Στο παράδεισο των αναμνήσεων!

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Κροατία θεωρητικά για ένα παιχνίδι, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ωστόσο μόνο ένα 40λεπτο μπάσκετ δε σημαίνει η παρουσία του στο Ζάγκρεμπ. Οι στιγμές που διαδραματίζονται εδώ, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές καθώς το «τριφύλλι» ανθίζει σ’ ένα μέρος όπου το συνδέουν πάρα πολλά.

Από την παρουσία του Στόγιαν Βράνκοβιτς, μέχρι το ταξίδι των οπαδών της ομάδας και τις

αναμνήσεις του εορτάζοντα Δημήτρη Ιτούδη. Από πού να ξεκινήσει κανείς; Μάλλον, από τον Δαλματό γίγαντα που χάρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό στον Παναθηναϊκό, πριν από 15 χρόνια. Η παρουσία του Παναθηναϊκού λοιπόν, σήμανε συναγερμό για τον Στόγιαν. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή για να δει τα φιλαράκια του. Τον Φράγκι, τον Μάνο, τον Άκη, τον Αντώνη, τον Σάββα και σε άπταιστα ελληνικά να καθίσει ώρες μαζί τους. Μαζί με τον 15χρονο γιο του (2.06εκ.) να θυμηθεί τα παλιά και να μπει για ακόμη μια φορά στη μηχανή του χρόνου. Εξάλλου, πάντα το ταξίδι στο πράσινο παρελθόν είναι ένας μικρός παράδεισος για αυτόν.

Το ξενοδοχείο WESTIN έχει μετατραπεί στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος. Από αυτό, άλλωστε έχει περάσει πολύς κόσμος απ’ την Τρίτη το βράδυ. Άνθρωποι όπως ο Ντίνο Ράτζα και ο Λευτέρης Σούμποτιτς που δεν μπόρεσαν να μην συναντήσουν τους παλιόφιλους.

Εδώ ήρθαν και λίγοι, αλλά καλοί οπαδοί της ομάδας. Εξάλλου, το ταξίδι από την Αθήνα των 30 ηρωικών «πράσινων» δεν είχε φόντο μονάχα το ματς με την ΚΚ Ζάγκρεμπ, αλλά είναι εν πολλοίς αφιερωμένο στον Στόγιαν Βράνκοβιτς και στη μνήμη του Ντράζεν Πέτροβιτς. Έτσι το μεσημεριανό καφεδάκι με τον Δαλματό, απέδειξε πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί ανάμεσα στον κόσμο και τον Στόικο.

Για τον Δημήτρη Ιτούδη οι στιγμές είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστές. Εδώ ανδρώθηκε μπασκετικά, από την ΚΚ έκανε τα πρώτα του βήματα. Οπότε κάθε μέτρο αυτής της πόλης, κάθε γωνιά της είναι και μια ανάμνηση για τον Έλληνα τεχνικό. Μέσα σε όλα αυτά, ακόμη ένα ταξίδι με τον Παναθηναϊκό καταδεικνύει την έννοια της οικογένειας αυτής της ΟΜΑΔΑΣ. Αυτό είναι το συστατικό που θα την κρατήσει ξανά στην κορυφή…

Keywords
Τυχαία Θέματα