Στο Ντέμπρετσεν ο Δρυμωνάκος

Ο Έλληνας κολυμβητής αναχωρεί αύριο (29/3) για το Ντέμπρετσεν, προκειμένου να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τον προπονητή του Δημήτρη Δαμασιώτη να κάνει αναφορά για το συγκεκριμένο αγώνα.

«Πρόκειται για ένα δυνατό αγώνα ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο μίτινγκ διότι ο Γιάννης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πισίνα στην οποία θα διεξαχθεί

το Ευρωπαϊκό και να κολυμπήσει σε αυτήν. Επίσης, στο μίτινγκ θα βρίσκονται όλοι οι βασικοί του αντίπαλοί του για τη συνέχεια», δήλωσε αρχικά στο σάιτ της Ομοσπονδίας ο προπονητής του Γιάννη Δρυμωνάκου, Δημήτρης Δαμασιώτης.

Όσον αφορά στην αγωνιστική κατάσταση του αθλητή, είπε: «Είναι πολύ κουρασμένος από την προετοιμασία. Δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά επιζητούμε τέτοιους αγώνες για τους λόγους που προανέφερα».

Για τους στόχους σε ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Προχωράμε βήμα-βήμα. Πρώτος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό, στο οποίο θέλουμε να έχουμε μία καλή παρουσία και να υπερασπιστούμε το μετάλλιο που έχουμε κατακτήσει. Η Ολυμπιάδα είναι μία δύσκολη διοργάνωση και πάντα στόχος ενός Έλληνα αθλητή είναι μία καλή διάκριση, είτε αυτή είναι η 16άδα είτε η 8άδα. Ο δικός μας στόχος είναι η είσοδος στην 8άδα του τελικού».

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα του Γιάννη Δρυμωνάκου, ο Δημήτρης Δαμασιώτης τόνισε: «Το πλεονέκτημά του είναι η πολύ σκληρή δουλειά και η σωστή τακτική στον αγώνα. Εφόσον οι χρόνοι του μπορούν να πλησιάσουν των άλλων αθλητών θεωρώ πως θα είναι ανταγωνιστικός», ενώ για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση είπε «Ένας καλός αθλητής δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να προσπαθεί να εξαλείψει τα μειονεκτήματά του. Έχουμε επικεντρώσει σε μερικά τεχνικά στοιχεία που χρειάζεται προπόνηση. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε τακτική στο 400άρι μικτή».

«Η προετοιμασία του πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο, που είναι η έδρα του Ωκεανού, αλλά και στο κολυμβητήριο της Παιανίας που επίσης ανήκει στον Ωκεανό. Ευτυχώς η χρονιά κύλησε ικανοποιητικά. Ξέουμε όλοι ότι στο χώρο υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά τη φετινή χρονιά ήμασταν σε καλύτερο επίπεδο από πέρυσι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα