Στηρίζει Κάκο ο ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα

Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Τάσο Κάκο, εξέδωσε ο ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα, με αφορμή αρνητικά σχόλια του τοπικού Τύπου για τον Έλληνα διαιτητή.

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα, αναφέρει:

«Ανά τη μακραίωνη ελληνική ιστορία, ουκ ολίγα είναι τα παραδείγματα όπου η Ελλάδα «τρώει» τις «σάρκες» της και καταδικάζει τα ένδοξα τέκνα της, όχι μόνο τα αφανή, αλλά και τους ονομαστούς της πρεσβευτές. Ο... μύθος του παρελθόντος, δυστυχώς έλαβε χώρα και στις μέρες μας, στον

τόπο μας, την Κέρκυρα.

Εντύπωση προξένησε το ύφος, τα παχιά και βαρύγδουπα λόγια που εκτοξεύτηκαν σε δημοσίευμα τοπικής αθλητικής εφημερίδας, κατά ενός παιδιού Κερκυραίου, ενός παιδιού της κοινωνίας της Κέρκυρας.

Τον Αναστάσιο Κάκο, τον διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου, πρωταγωνιστή των αθλητικών δρώμενων της χώρας μας, αλλά και ανά την Ευρώπη.

Ένας πρώην αθλητής, ένας ποδοσφαιριστής που φόρεσε, κατά το παρελθόν, τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα, ένας καταξιωμένος Έλληνας διαιτητής, δέκτης πολλάκις συγχαρητηρίων από διεθνείς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Αυτός είναι ο Αναστάσιος Κάκος για την Κέρκυρα και για τον χώρο της διαιτησίας, εντός και εκτός συνόρων.

Η λασπολογία που τους έριξαν και «τα χτυπήματα κάτω από την μέση», μόνο προβληματισμό μας προκάλεσαν. Ο ρόλος μας δεν είναι να κρίνουμε τους κριτές την παρούσα στιγμή, αλλά να εκφράσουμε την έκπληξη και την αντίθεση μας στον τρόπο που εκφράστηκαν για ένα συμπατριώτη μας. Η σιγή και η υπομονή που επέδειξε στα τόσα που του απέδωσαν, είναι χαρακτηριστικό αρετής και όχι ενοχής. Αλλά ουδείς αξιόλογος άνθρωπος αναγνωρίστηκε στον τόπο του. Αυτά είναι μερικά από τα χαρίσματα του Αναστάσιου Κάκου.

Εμείς από την πλευρά μας, βγάζουμε «κόκκινη κάρτα» στα πικρόχολα σχόλια που ήθελαν να δημιουργήσουν τεχνητή αναστάτωση αυτές τις Άγιες μέρες στον Κερκυραίο διαιτητή. Δηλώνοντας συνάμα ότι του παρέχουμε κάθε ηθική στήριξη, διότι του αξίζει κι ευχόμενοι, παράλληλα, κάθε εφ’ εξής επιτυχία στο δύσκολο έργο που επιτελεί.

Στηρίζουμε κάθε Κερκυραίο πρεσβευτή που, με το έργο του, τιμάει ποικιλοτρόπως το νησί μας.

Για την έλευση του νέου έτους, ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα, δια του ΔΣ αυτού, εύχεται σε όλες τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους -ιδιαιτέρως δε, στον αθλητικό και φίλαθλο κόσμο του νησιού μας- «χρόνια πολλά και καρποφόρο το 2012». Τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα