Στη ραχοκοκαλιά της αρκούδας

20:43 7/5/2012 - Πηγή: OnSports

Μια ανάσα έμεινε για να μεταφερθεί το σώμα και η ψυχή μας στην Πόλη. Εκεί, που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει ίσως την καλύτερη ΤΣΣΚΑ της 10ετιας, στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μια ομάδα που μοιάζει να έχει απαντήσεις για όλα τα αγωνιστικά ερωτηματικά που μπορεί να της θέσει κανείς στο παρκέ, μια ομάδα που σφύζει από αθλητικά προσόντα και κορμιά που γεμίζουν

κάθε σπιθαμή του γηπέδου.

Από την άλλη όμως ο Παναθηναϊκός αποτελεί την κορυφαία ομάδα της 15ετιας, έχει στον πάγκο του τον καλύτερο καπετάνιο και αν μη τι άλλο γνωρίζει τον τρόπο να …κουφαίνει την Ευρώπη και να φέρνει τ΄ αστέρια στην Αθήνα. Τις τελευταίες ημέρες το …εργαστήριο του Ζοτς έχει πάρει «φωτιά» με τους παίκτες να μοιάζουν με φοιτητές που έχουν εξεταστική. Τα πακέτα των σημειώσεων αποκρυπτογραφούν κάθε λεπτομέρεια του …εχθρού και όλοι αδημονούν να μπουν στη μάχη.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, που θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει την ρωσική αρκούδα. Κοιτάζοντας το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ το μάτι σταματά στ΄ όνομα του Αντρέι Κιριλένκο. Σίγουρα, ο «ΑΚ-47» αποτελεί τον φύλακα – άγγελο της ομάδας του στρατού, ωστόσο, δεν είναι αυτή η ραχοκοκαλιά της αρκούδας. Πάνω στον Κιριλένκο θα …πέσει πολύ ομαδική δουλειά, με παίκτες όπως ο Σάτο και ο Καιμακόγλου να φαντάζουν ως καλοί διώκτες του.

Εκεί, όμως, που πρέπει να πάρουν άριστα οι πράσινοι, αν θέλουν να φύγουν με το κεφάλι ψηλά από το Σινάν Ερντέν την Παρασκευή το απόγευμα, είναι στο δίδυμο Τεόντοσιτς – Κρίστιτς. Το παιχνίδι των Ρώσων βασίζεται κατά 80% στο πικ εν ρολ, ,με τους δυο Σέρβους να είναι μετρ του είδους.

Ειδικά οι ψηλοί του Παναθηναϊκού (Μπατίστ, Μάριτς, Βουγιούκας) θα κληθούν να κάνουν το παιχνίδι της ζωής τους στην άμυνα, ώστε να βραχυκυκλώσουν όλο το ρωσικό σύστημα, την ίδια ώρα που οι περιφερειακοί θα προσπαθούν ν’ απαγορεύσουν όλες τις πάσες προς το ζωγραφιστό και θα βγάζουν τ’ αντίπαλα γκαρντ εκτός πορείας.

Η ΤΣΣΚΑ βασίζεται στο πικ εν ρολ, ωστόσο, δεν είναι μονοδιάστατη. Παρόλα αυτά, αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να της μειώσει δραστικά τα ποσοστά αυτών των επιθέσεων, τότε σίγουρα θα της βάλει προβλήματα για δυνατούς λύτες. Και σε αυτά, πιστέψτε μας, Ομπράντοβιτς και Ιτούδης υπερτερούν.

Αυτά για την ώρα… Από εδώ και στο εξής ο χρόνος μετρά αντίστροφα και κάθε μέρα θα τα λέμε, οδεύοντας προς το μεγάλο τζάμπολ. Εξάλλου, είπαμε η ζωή μας από την Τετάρτη το απόγευμα μετακομίζει στην αγκαλιά του Βόσπορου.

Keywords
Τυχαία Θέματα