Ριέρα: «Με τον Ολυμπιακό κυριαρχούσαμε»

Σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ισπανική εφημερίδα, ο Άλμπερτ Ριέρα μίλησε για τον Ολυμπιακό και εξήγησε γιατί «μετακόμισε» στην Γαλατασαράι.

Ο Ισπανός μέσος, μιλώντας στην “Marca”, τόνισε ότι με τον ερχομό του στην Ελλάδα ένιωσε όπως δεν έχουν νιώσει ποτέ ο… Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και αναφέρθηκε στο πως κυριαρχούσε με τον Ολυμπιακό.

«Η

Γαλατασαράι είναι μια ιστορική ομάδα, που προέρχεται από μια καταστροφική σεζόν. Τερμάτισε 8η και ο νέος πρόεδρος θέλει να την κάνει πάλι πρωταθλήτρια. Αυτό, αλλά και το ότι του τούρκικο πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό απ’ το ελληνικό, με έκαναν να υπογράψω στην Γαλατά», εξήγησε ο Ριέρα αναφορικά με την μεταγραφή του και συνέχισε κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των τριών τελευταίων ομάδων του:

«Η Λίβερπουλ είναι πιο… οργανωμένη ομάδα. Παίρνει 10 σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν οπαδοί των “κόκκινων” όπου κι αν πας. Αντιθέτως, όμως, το επίπεδο του φανατισμού δεν συγκρίνεται με αυτό των φιλάθλων της Γαλατασαράι και του Ολυμπιακού. Στην Τουρκία μας περιμένουν 5.000 οπαδοί σε κάθε αεροδρόμιο. Το ίδιο συνέβαινε και στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, όταν έφτασα για πρώτη φορά στην Αθήνα, με περίμεναν 5.000 οπαδοί στο αεροδρόμιο. Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες, ούτε για παίκτες όπως ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο».

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ των πρωταθλημάτων που έχει αγωνιστεί, επεσήμανε: «Πάντα λέω ότι δεν υπάρχει καλό ή κακό πρωτάθλημα. Το καθένα έχει τις διαφορές του. Η Πρέμιερ είναι αυτό που απολάμβανα τον ρυθμό του σε κάθε ματς. Στην Ισπανία είναι περισσότερο τεχνικό. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ μεγάλων και μικρών ομάδων. Με τον Ολυμπιακό κυριαρχούσαμε σε ότι αφορά την κατοχή της μπάλας, ενώ στην Γαλλία δίνουν μεγαλύτερη βάση στον τομέα της φυσικής κατάστασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα