Προτάσεις και προβληματισμοί

Ομολογουμένως η μορφή που θα αποκτήσει η Ευρωλίγκα από την επόμενη σεζόν (2012-2013) δίνει τροφή για σκέψεις και προτάσεις. Άρα και για προβληματισμούς.

Για να καταθέσω την προσωπική μου άποψη, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι και τόσο βέβαιος για το αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα αγωνίζονται του χρόνου στο ελληνικό

πρωτάθλημα. Τουλάχιστον εφόσον παραμείνει η ίδια μορφή στο πρωτάθλημα της Α1. Κι αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό να μας βάζει σε σκέψεις: Μη ξεχνάτε ότι οι παραπάνω αγώνες στο ΤΟΡ-16 σημαίνουν... 8 επιπλέον εβδομάδες στην Ευρωλίγκα, δηλαδή ένα δίμηνο μέσα στο... νερό! Τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως στριμωγμένα και με 8 επιπλέον εβδομάδες δράσης στην Ευρωλίγκα γίνονται ακόμα πιo πιεστικά.

Υπάρχει, θα μας πείτε, η λύση της Δευτέρας. Να παίζουν δηλαδή οι «αιώνιοι» τους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Δευτέρα. Μα κι εδώ υπάρχει ένα θέμα. Τι θα γίνει με τις αναμετρήσεις τους κόντρα στις ομάδες που θα αγωνίζονται στο Eurocup; Σύμφωνα με το πλάνο, τρεις ελληνικές ομάδες θα παίζουν στο Eurocup το οποίο διεξάγεται κάθε Τρίτη! Άρα εκ των πραγμάτων δε γίνεται να παίζουν Δευτέρα κάμποσα ματς.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι 8 επιπλέον εβδομάδες στην Ευρωλίγκα σημαίνει διαφοροποίηση και στο πλάνο προετοιμασίας. Η Ευρωλίγκα λογικά δεν θα αρχίζει στις 20 Οκτωβρίου αλλά πιθανότατα στις αρχές αυτού του μήνα. Επίσης δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη διακοπή στο διάστημα ανάμεσα σε ΤΟΡ-16 και πλέι οφ ή ανάμεσα στη λήξη του πρώτου γύρου και στην έναρξη του δευτέρου του ΤΟΡ-16. Λογικά το φάιναλ φορ θα μετατεθεί για μετά τα μέσα του Μαΐου. Επαναλαμβάνουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προβλέπονται 8 επιπλέον εβδομάδες στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα από την επόμενη σεζόν.

Υπάρχει ένα θέμα με το να μπαίνουν οι «αιώνιοι» απευθείας στα πλέι οφ. Ή να γίνεται το πρωτάθλημα σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη που θα συμμετέχουν οι 12 και στη δεύτερη όπου θα προκρίνονται- για παράδειγμα- οι 6 ομάδες και θα «ενώνονται» με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για ένα νέο μίνι- πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του σημαίνει: 22 αγωνιστικές στην πρώτη φάση και 14 στη δεύτερη, μας κάνουν 36 πριν αρχίσει η τελική φάση των πλέι οφ όπου θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της δεύτερης φάσης.

Ιδέες λέμε, έτσι; Σκέψεις κάνουμε... Μην το «δέσετε» κιόλας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Κι επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα πρέπει να βρεθούν ημερομηνίες για το κύπελλο οπότε κι εκεί θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και να μη γίνεται αυτό το... χάλι που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια.

Η ουσία είναι ότι στη νέα τάξη πραγμάτων, έτσι όπως διαμορφώνεται, θα πρέπει οι παράγοντες να είναι έτοιμοι να καταθέσουν προτάσεις. Να αφήσουμε κατά μέρος ότι η... κακιά Ευρωλίγκα πολεμά το ελληνικό πρωτάθλημα και να σταματήσουμε να πετάμε βελάκια στην εικόνα του Μπερτομέου. Να παρατήσουμε στην άκρη το «πισωγύρισμα» με τα αθλητικά σωματεία και να καθίσουν οι υπεύθυνοι να δουν ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ μπορούν να παίξουν στην Α1...

Η πρόκληση είναι

Keywords
Τυχαία Θέματα