Πάρτι και κορυφή για την Αργεντινή

04:23 3/6/2012 - Πηγή: OnSports

Με τρία γκολ σε εννέα λεπτά, η Αργεντινή συνέτριψε με 4-0 τον Ισημερινό και κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής.

Οι «αλμπισελέστε» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό και πήραν εύκολα τους τρεις βαθμούς. Άλλωστε από το 23ο λεπτό μέχρι το 32ο σημείωσαν τρία γκολ «σκοτώνοντας» την εθνική του Εκουαδόρ.

Συγκεκριμένα ο Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό. Ακολούθησε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν

με το 2-0 στο 30ό λεπτό, ενώ ο επιθετικός της Ρεάλ δημιούργησε το 3-0 του Λιονέλ Μέσι, δύο λεπτά αργότερα. Αρχοντικός στη μεσαία γραμμή ήταν και ο Άνχελ Ντι Μαρία, που μαζί με τον Μέσι «διέλυσαν» κάθε αντίπαλη τακτική.

Μάλιστα ο Ντι Μαρία πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με γκολ στο 76ο λεπτό. Έτσι η Αργεντινή συμπλήρωσε δέκα βαθμούς σε πέντε αγώνες και οδηγεί την κούρσα, η οποία καταλήγει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Κλ. Ροντρίγκεζ, Φερνάντεζ, Μασεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία (82’ Μ. Ροντρίγκεζ), Αγκουέρο (62’ Σόσα), Μέσι, Ιγκουαΐν (73’ Λαβέτσι).
Ισημερινός: Καραμπαλί, Γκουάγκουα, Αγιοβί, Κάμπος, Ατσιλιέρ, Σαριτάμα (39’ Κορόζο), Βαλέντσια, Κουινόνεζ, Νομπόα, Σουάρεζ (46’ Μοντέρο), Μπενίτεζ (85΄Ιμπάρα).

Παρακάτω η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής:
1. Αργεντινή 10 (5 αγ.)
2. Χιλή 9 (5 αγ.)
3. Ουρουγουάη 8 (4 αγ.)
4. Βενεζουέλα 8 (5 αγ.)
5. Ισημερινός 6 (4 αγ.)
6. Κολομβία 4 (4 αγ.)
7. Παραγουάη 4 (4 αγ.)
8. Περού 3 (3 αγ.)
9. Βολιβία 1 (5 αγ.)

Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Μουντιάλ και ο πέμπτος δίνει αγώνα μπαράζ.

Την Κυριακή (03/06) το Περού υποδέχεται την Κολομβία στο τελευταίο ματς της πέμπτης αγωνιστικής. Η έκτη θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (9-10/06) και περιέχει τα ματς, Βολιβία-Παραγουάη, Βενεζουέλα-Χιλή, Ουρουγουάη-Περού και Ισημερινός-Κολομβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα