Παπανικολάου: «Θα είναι φανταστικό να το... σηκώσουμε»

13:33 3/5/2012 - Πηγή: OnSports

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχία του Ολυμπιακού να βρεθεί στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο νεαρός γκαρντ των Πειραιωτών μίλησε για την κόντρα με τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό της διοργάνωσης, για τα επιτεύγματά του τη φετινή σεζόν, αλλά και για την πιθαανή κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου:

Πώς είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα

με δύο ομάδες στο Final 4;

«Είναι κάτι σημαντικό για τη χώρα λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε δύο ομάδες στο Final 4. Είναι κάτι για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα».

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έφτασε στο Final 4 παρότι δεν είχε πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Χρησιμοποιείτε την ταμπέλα του αουτσάιντερ ως κίνητρο;

«Από την αρχή της σεζόν ακούγαμε ότι αυτή η ομάδα δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως οι 'κατάσκοποι' μάς υποτίμησαν. Είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να φτάσουμε στα προημιτελικά. Αντιμετωπίσαμε τη Σιένα, που ξέραμε πως είναι μία δυνατή ομάδα και με πολλή πείρα. Ξέραμε πως θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους νικήσαμε και τα καταφέραμε. Παίξαμε σκληρή άμυνα και ήρθε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα για μας».

Στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα θα τεθείς αντιμέτωπος με τον Πιτ Μάικλ. Πώς βλέπεις αυτή τη μονομαχία;

«Ο Μάικ είναι καλός παίκτης και ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο για μένα να τον σταματήσω, κάτι που ισχύει για όλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα με εμπειρία και παίκτες όπως ο Ναβάρο, ο Χουέρτας, ο Μάικλ... Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα τι πρέπει να κάνω, γιατί μπορεί να φορτωθώ με άγχος. Όταν έρθει η στιγμή θα εστιάσω στον Μάικ και την Μπαρτσελόνα».

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να κάνει ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης έχοντας δεχτεί τους λιγότερους πόντους. Πώς προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για να την αντιμετωπίσει;

«Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα γιατί μπορεί να παίζει καλή άμυνα. Η άμυνα κάνει τη διαφορά. Δεν πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά στην επιθετική μας λειτουργία. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το ίδιο σκληρή άμυνα, όπως με τη Σιένα και μέσα από την άμυνα να βρούμε ευκαιρίες για να τρέξουμε. Έτσι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα για μας. Είναι κλειδί για μας να δουλέψει καλά η άμυνά μας».

Ο κόουτς Ίβκοβιτς είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία προπονητής της Ευρωλίγκας. Πώς είναι να παίζεις υπό τις οδηγίες ενός τόσο έμπειρου προπονητή;

«Τι να πω για τον κόουτς; Όλοι ξέρουν ποιος είναι. Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν σπουδαίο προπονητή με τεράστια εμπειρία. Κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ με αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μας είναι ένα μάθημα κάθε φορά για όλους μας. Στην ομάδα έχουμε πολλούς νέους, που μαθαίνουν όχι μόνο να γίνονται καλύτεροι παίκτες, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι. Είναι σπουδαίο να τον έχουμε στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα