Πανηλειακός VS Καλαμάτα, έξι χρόνια μετά στο «Μαρακανά»

Ένα πελοποννησιακό ντέρμπι, που η ιστορία του ξεκίνησε το 1991, «στάθμευσε» το 2006 και σήμερα (19/02), έπειτα από έξι χρόνια, συνεχίζεται. Ο Πανηλειακός υποδέχεται στις 15.00 την Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο του Πύργου ή αλλιώς «Μαρακανά» για την 9η αγωνιστική της Football League 2.

Ντέρμπι που… ξυπνά μνήμες του παρελθόντος, δύο σύλλογοι, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο,

έχοντας στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές, που τίμησαν τις φανέλες και διακρίθηκαν σε ιστορικές ομάδες της Α’ Εθνικής, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης κ.ά.

Ο Πανηλειακός των Στέλιου Γιαννακόπουλου, Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Τάκη Γκώνια, Μαρίνου Ουζουνίδη, Βασίλη Λάκη, Λουκά Βύντρα, Νίκου Καράμπελα, Κώστα Νεμπεγλέρα και η Καλαμάτα των Νίκου Λυμπερόπουλου, Νίκου Γεωργέα, Πήτερ Οφορίκουε, Κώστα Φραντζέσκου, Δημήτρη Μάρκου.

Μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν καταγραφεί σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Από την άλλοτε Α’ Εθνική, όπου ο Πανηλειακός μετρά σε σύνολο αγώνων (γηπεδούχος και φιλοξενούμενος) έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, στη Β’ Εθνική, όπου η μεσσηνιακή ομάδα κατέχει τα… πρωτεία, καθώς μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ωστόσο, η προϊστορία των δύο ομάδων ξεκινά σε επαγγελματικό επίπεδο από το 1991 και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν για τη Γ’ Εθνική η Καλαμάτα φιλοξένησε τον Πανηλειακό και επικράτησε 4-2. Η αυριανή (19/02) αναμέτρηση θα είναι η πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, αφού τα δύο σωματεία έχουν βρεθεί αντιμέτωπα τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον Πανηλειακό να έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ως γηπεδούχος, όμως, η ομάδα του Πύργου στη Γ’ Εθνική δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα από τη «Μαύρη Θύελλα», με δεδομένο ότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία!

Η τελευταία φορά που οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν ήταν στις 5 Φεβρουαρίου του 2006, όταν αγωνίζονταν στη Β’ Εθνική. Ο γηπεδούχος Πανηλειακός είχε ηττηθεί 3-2 από την Καλαμάτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα