Η… ακτινογραφία του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης

Το Onsports συγκρίνει σε επτά τομείς τους δύο μονομάχους στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.

Η βαθμολογία πάντα μπαίνει στην άκρη. Τα αγωνιστικά προβλήματα το ίδιο. Και η πόλη χωρίζεται στα δύο. Οι μονομαχίες ΠΑΟΚ - Άρη, άλλωστε, αναμένονται με αγωνία από την κλήρωση κιόλας για δύο ποδοσφαιρικούς λαούς, οι οποίοι ζουν και αναπνέουν για τέτοια ματς. «Όποιος δεν έχει ζήσει την ατμόσφαιρα δεν μπορεί να καταλάβει», λένε και δεν έχουν άδικο. Γιατί, λοιπόν, η μεταξύ

τους αναμέτρηση στην Τούμπα την Κυριακή (19/02) να αποτελέσει την εξαίρεση;

Ο μεν ΠΑΟΚ βλέπει τον συμπολίτη από απόσταση εννέα πόντων και δείχνει να έχει «κλειδώσει» την είσοδο στα play off. Ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά ότι η επικράτηση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο θα έχει διπλό όφελος. Όπως όλες άλλωστε. Ο δε Άρης δίνει μάχη για να μπει στην 5άδα. Αήττητος με τον Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα, για να αναρριχηθεί σε μία «φλεγόμενη» Τούμπα. Ανεξαρτήτως βαθμολογίας, λοιπόν, η «μάχη Νο 119» θα καθηλώσει και πάλι όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και το Onsports προσπαθεί να βρει πού γέρνει η… ζυγαριά, συγκρίνοντας τους δύο αντιπάλους σε επτά τομείς.

ΦΟΡΜΑ

ΠΑΟΚ: Ο… γνωστός Ευρωπαίος ΠΑΟΚ συνέχισε την τρελή του πορεία στο Europa League. Σίγουρα η Ουντινέζε ήταν καλύτερη στη μεταξύ τους μάχη στο Φρίουλι, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και το 0-0 απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος ήταν απλά η συνέχεια μίας ονειρεμένης παρουσίας στην Ευρώπη. Παρά τις απουσίες ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε λύσεις και πήρε αυτό που ήθελε. Φυσικά, ερώτημα είναι η κόπωση, καθώς θα υποδεχτεί τον Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (19/02), έχοντας κάνει μόνο μία προπόνηση. Εννοείται ότι τα προβλήματα απουσιών θα συντροφεύουν τον Λάζλο Μπόλονι σε ένα ακόμα παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και διασκέδασαν τις εντυπώσεις από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΑΡΗΣ: Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Άρης, δείχνοντας πως έχει βρει το δρόμο του με τον Μανουέλ Μασάδο στην τεχνική του ηγεσία. Οι «κίτρινοι» είναι αήττητοι εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα, αφού η τελευταία τους ήττα ήταν στις 4 Ιανουαρίου από την Κέρκυρα στο νησί των «Φαιάκων». Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Άρης μετράει εφτά παιχνίδια χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Σε αυτό το διάστημα έχει 4 νίκες (ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας, Ξάνθη και Λεβαδειακός) και 3 ισοπαλίες (Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Εργοτέλης). Πάντως, οι «κίτρινοι» προέρχονται από στραβοπάτημα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με τον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ: Όπως συμβαίνει μετά από κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, έτσι και τώρα το κλίμα είναι το καλύτερο δυνατό. Έπειτα από την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΟΦΗ, πήρε σπουδαία ισοπαλία στο Ούντινε και πλέον υπάρχει μεγάλη δίψα για νίκη στο ντέρμπι με τον συμπολίτη Άρη. Η Τούμπα θα… φλέγεται και άπαντες γνωρίζουν ότι νίκε

Keywords
Τυχαία Θέματα