Όλα τα… λεφτά το παιχνίδι με τους Πολωνούς

Τρεις εβδομάδες έμειναν για την έναρξη του Euro και όλοι έχουμε αρχίσει να κάνουμε προβλέψεις αναφορικά με την πορεία της Εθνικής. Οι μεν λένε ότι η Ελλάδα θ’ αποκλειστεί και οι δε ότι θα περάσει στην προημιτελική φάση, ο οποίος είναι άλλωστε και ο μεγάλος στόχος.

Σε μια τέτοια διοργάνωση, όλα είναι πιθανά, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το πρώτο παιχνίδι, κόντρα στην Πολωνία. Κι αυτό όχι τόσο γιατί η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την «οικοδέσποινα» της διοργάνωσης, όσο

γιατί στο άλλο ματς διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους Ρωσία και Τσεχία.

Οι Ρώσοι, ας μην κρυβόμαστε, είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου μας. Στο πρώτο ματς αντιμετωπίζουν την Τσεχία, η οποία, λίγο πολύ, βρίσκεται περίπου στην ίδια… μοίρα με μας. Θα κυνηγήσει, δηλαδή, τη δεύτερη θέση, η οποία, επίσης, χαρίζει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Αν, λοιπόν, η Εθνική καταφέρει και νικήσει στο πρώτο ματς την κατώτερη, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, Πολωνία και στο άλλο ματς οι Ρώσοι ξεπεράσουν, όπως λέει η λογική, το εμπόδιο των Τσέχων, τότε οι διεθνείς μας θα πάνε με άλλο αέρα στο δεύτερο παιχνίδι.

Το κακό βέβαια είναι ότι το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής, με τους Τσέχους, θα γίνει στο Βρότσλαβ, το οποίο είναι πολύ κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν άλλον έναν… παίκτη ν’ αντιμετωπίσουν. Όπως και να έχει, όμως, η Εθνική μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα, το οποίο αν συνδυαστεί με νίκη της Ρωσίας επί της Πολωνίας (το οποίο είναι το πιο πιθανό σενάριο), τότε θα βρίσκεται με το ένα πόδι στην προημιτελική φάση.

Αν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα, τότε η Εθνική θα πάει στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ρώσους με τη ψυχολογία στα ύψη και φυσικά χωρίς άγχος. Εκεί, ας παίξουν την μπαλίτσα τους και ό,τι γίνει.

Αν βάλετε κάτω τον όμιλό μας και τη σειρά των παιχνιδιών, θα παρατηρήσετε ότι το παραπάνω σενάριο είναι το πιο πιθανό απ΄ οποιοδήποτε άλλο. Βέβαια, η μπάλα είναι στρογγυλή και πολλές φορές σου γυρίζει την… πλάτη, νομίζω, όμως, ότι δεν θα συμβεί σε αυτή την Εθνική.

Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προκρίθηκε ως πρώτη στην προκριματική φάση και είχε μία από τις καλύτερες άμυνες από τις 51 ομάδες που συμμετείχαν. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα, αν αναλογιστούμε ότι η προκριματική φάση διήρκησε περίπου 13 μήνες. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να υπάρχει σταθερότητα, ομοιογένεια και πολλά άλλα. Δεν ήταν ένα ή δύο παιχνίδια, αλλά δέκα…

Αυτή η Εθνική, νομίζω, ότι θα προκριθεί τουλάχιστον στην προκριματική φάση, στέλνοντας στον… κουβά τις εταιρίες στοιχημάτων, οι περισσότερες εκ των οποίων την έχουν ως αουτσάιντερ .

Keywords
Τυχαία Θέματα