Οι επιλογές στον «άσο» της Εθνικής, με τα «μάτια» των παλιών

Τροφή για σχόλια και «ενστάσεις» δημιούργησαν οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος στον «άσο», εν όψει της... περιπέτειας της Εθνικής στο Euro 2012. Το Onsports ζήτησε την άποψη τριών παλαίμαχων διεθνών τερματοφυλάκων (Σαργκάνης, Ατματσίδης, Μήνου) για τις προτιμήσεις και τους αποκλεισμούς του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Σαργκάνης: «Μικρές οι διαφορές των υποψηφίων...»


«Ο Φερνάντος Σάντος είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός και

αυτός επιλέγει τους παίκτες, είτε εμείς συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Τα δικά του κριτήρια είναι αυτά που μετράνε και όχι τα δικά μας. Δεν είναι πάντως, μονάχα ο Καρνέζης και ο Χιώτης που έμειναν εκτός Εθνικής, αλλά και ο Κωνσταντόπουλος.

Ο Σάντος εξήγησε πως έλαβε την απόφαση με βάση αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Είναι και αυτό μια λογική, αν και συνήθως, οι επιλογές γίνονται με γνώμονα τους παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση».

Σχετικά με το εάν η επιλογή στον «άσο» εμπεριέχει υψηλότερη δυσκολία, συγκριτικά με τις υπόλοιπες θέσεις υποστήριξε τα εξής::

«Οι διαφορές στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ των υποψηφίων τερματοφυλάκων ήταν πολύ μικρές. Η τελική επιλογή κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Σάντος έβαλε σε προτεραιότητα και έκρινε πως θέλει μαζί του, αυτούς που ήταν περισσότερο κοντά στην Εθνική και όχι εκείνους που βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση».

Τέλος, το «Φάντομ» εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Euro 2012. «Γιατί να μην πάμε καλά; Η Εθνική έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλά στα δύσκολα».

Ατματσίδης: «Με αιφνιδίασε ο Σάντος…»


«Η αλήθεια είναι ότιι ψιλοαιφνιδιάστηκα με την επιλογή των τριών τερματοφυλάκων. Δεν νομίζω πως ήταν αγωνιστικά τα κριτήρια, δεδομένου πως άλλα παιδιά έκαναν καλύτερη χρονιά και έδειξαν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο κ.Σάντος αποφάσισε με γνώμονα την προϋπηρεσία και τις εμπειρίες στην Εθνική και αυτό είναι κάτι που μάλλον αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως. οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφασή του».

Για το εάν ασπάζεται την θεωρία του ομοσπονδιακού τεχνικού σύμφωνα με την οποία η επιλογή στον «άσο» είναι πιο δύσκολη, αφού δεν έχει συσχετισμούς με άλλες θέσεις, ο παλαίμαχος πορτιέρο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Όλες οι επιλογές είναι εύκολες και όλες δύσκολες. Στην προκειμένη περίπτωση, έμειναν εκτός αποστολής, όχι με αγωνιστικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα την εμπειρία, δύο καλοί τερματοφύλακες που έδειξαν ότι μπορούσαν να προσφέρουν. Και ο Διονύσης Χιώτης και ο Ορέστης Καρνέζης, έκαναν μια καταπληκτική χρονιά και προσωπικά πίστευα ότι θα ήταν μέσα στις επιλογές του κ.Σάντος».

Για την πορεία της Εθνικής στο επερχόμενο Euro εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ρόστερ: «Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις. Οι παίκτες έχουν δείξει πως μπορούν να προσφέρουν τα ανάλογα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Μήνου: «Σωστά οι… παλιοί είχαν τον πρώτο λόγο»


«Σε κάθε περίπτωση ο προπ

Keywords
Τυχαία Θέματα