Οι αθηναϊκοί τοίχοι ως γκαλερί

03:53 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα-αφίσες, τα οποία, από την Τετάρτη (9/05), θα κολληθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, δείχνοντάς μας ποιοι οι άλλοι νομίζουν ότι εμείς είμαστε.

Τα τελευταία δύο χρόνια, που εξαιτίας της κρίσης εμείς, ως Ελληνες, κρατάμε πρωταγωνιστικό κόντρα-ρόλο στη διεθνή επικαιρότητα, έχουμε βομβαρδιστεί και με όλα τα -κυρίως κακόσημα- κλισέ, που πλέουν στο μυαλό των ξένων για μας. Οι Εσθονοί, για παράδειγμα, νομίζουν ότι θέλουμε να δανειστούμε από την Ευρώπη, απλά για να

μπορέσουμε να πίνουμε με την ησυχία μας ούζα. Οι Αμερικανοί πάλι πιστεύουν ότι η ελληνική διαφθορά είναι χειρότερη από εκείνη στη Νιγηρία, άρα όλοι οι Έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι. Οι Ολλανδοί θυμώνουν και που αναπνέουμε, επειδή είμαστε τόσο ασυγκρότητοι. Και η λίστα συνεχίζει να μακραίνει, όσο αντέχει να την συμπληρώνει κανείς.

Το φαινόμενο αυτό λοιπόν ανασύρει στην επιφάνεια ένα πολύ ουσιαστικό - έως και τρομακτικό - ζήτημα ταυτότητας: ποιοι είμαστε τελικά;

Kαι από αυτό ανακύπτει ένα δεύτερο σημαντικό ερώτημα: πώς διαμορφώνεται η άποψη των άλλων για μας;

Σε αυτά τα δύο ερωτήματα λοιπόν καλούνται να δώσουν απάντηση 28 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας ο καθένας τους μία αφίσα, βάσει των δικών του βιωμάτων ή φανταστικών συσχετισμών που συνδέονται με τη χώρα μας. Συνομιλίες, εικόνες, γεγονότα, συναισθήματα, αναμνήσεις και γενικότερα κάθε τι που για κάθε καλλιτέχνη θα ήταν πρόσφορο, αποτελούν τις πηγές έμπνευσης (και σκέψης) για τη δημιουργία αυτών των έργων.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο coolspotting.gr στο θέμα με τίτλο «Οι αθηναϊκοί τοίχοι ως γκαλερί»


Keywords
Τυχαία Θέματα