Ο… πάγκος που δίνει πρωτάθλημα

Στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενόψει του αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όλο το ζουμί είναι στις τελευταίες γραμμές. Εκεί όπου αναγράφονται τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έμειναν εκτός αποστολής. Ξέρετε πόσοι και ποιοι είναι;

Πρόκειται για δέκα πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με έναν ακόμη, σχημάτιζαν ενδεκάδα που όχι απλώς θα έμενε για πλάκα στη «Σούπερ Λίγκα», αλλά θα χτυπούσε και… έξοδο στην Ευρώπη.

Κάτω από τα δοκάρια ο Δασκαλάκης. Δεξιά στην άμυνα ο Χαβίτο, αφού

ο ίδιος ο Βαλβέρδε έχει πει ότι μπορεί να παίξει και ως μπακ. Αριστερά ο πιτσιρικάς Βαλεριάνος, τον οποίο ήδη γλυκοκοιτάζουν Λεβαδειακός και Δόξα. Στόπερ Παπάζογλου και Ποτουρίδης. Νέοι, ταλαντούχοι και εξελίξιμοι.

Αριστερό χαφ ο Ζαραδούκας, αφού έχει παίξει σε αυτό το ρόλο πολλές φορές στο παρελθόν, δεξί ο Αμπντούν και στις δύο θέσεις της επίθεσης ο Φουστέρ με τον Γέστε. Ένας «κόφτης» λείπει για να δέσει το γλυκό.

Όλοι αυτοί, θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης από την τηλεόραση, καθώς ο Βαλβέρδε έχει στη διάθεσή του άλλους 18 παίκτες πρώτης γραμμής. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει τέτοιο βάθος στο ρόστερ της από τη στιγμή που διεκδικεί τρεις στόχους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και όσο γίνεται καλύτερη πορεία στο Champions League.

Η παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται συνήθως μεταξύ πάγκου και εξέδρας, μπορεί να κρίνει πολλά, πάρα πολλά, στη συνολική εικόνα όλης της ομάδας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο γήπεδο, όπου υπάρχουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα, αγωνιστικό, τραυματισμού, τιμωρίας ή άλλο.

Αναφέρομαι στο ότι η δική τους συμπεριφορά μπορεί να βελτιώσει ή να… επηρεάσει αρνητικά την απόδοση όλης της ομάδας. Αν όσοι δεν είναι σε πρώτο πλάνο, τα δίνουν όλα καθημερινά στις προπονήσεις, είναι σίγουρο ότι αυξάνουν τον ανταγωνισμό και βάζουν στην… πρίζα όλους τους υπόλοιπους.

Αν, όμως, εγκαταλείψουν την προσπάθεια για να πείσουν τον προπονητή και τα… φορτώσουν στον κόκορα, λογικό είναι να χαλαρώσουν και όλοι οι υπόλοιποι, αφού δεν θα έχουν κανέναν πίσω τους να τους… κυνηγάει.

Γι’ αυτό και ο Βαλβέρδε μίλησε χθες με αρκετούς από τους «κομμένους» του αυριανού κρίσιμο αγώνα και για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Τους εξήγησε ότι μπορεί να μην είναι πρώτοι στη σειρά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν τη «μάχη» και για το δικό τους καλό και για της ομάδας. Η ισορροπία είναι καθοριστική για όλους, όπως και η κόκκινη γραμμή εξαιρετικά λεπτή!

Το ζητούμενο είναι αν ο Ερνέστο τους έπεισε και για πόσο. Αν τα καταφέρει κάτι που θα φανεί στην πορεία, θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ομάδα. Και μόνο το γεγονός, πάντως, ότι έως τώρα έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 22 παίκτες στα επίσημα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν, δείχνει ότι έχει για τα καλά στο μυαλό του και αυτή την παράμετρο...

Keywords
Τυχαία Θέματα