Ανωτερότητα

Στο ποδόσφαιρο έχουμε μάθει να λέμε πως μετράς τις δυνάμεις σου απέναντι στους καλύτερους. Εκεί βλέπεις ποιος είσαι, στο υψηλότερο επίπεδο, στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια πχ, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Όμως, πολλές φορές ακόμα καλύτερος καθρέφτης είναι οι αναμετρήσεις απέναντι στους κατώτερους, κόντρα στην θεωρητικά χειρότερη ομάδα του ομίλου σου.

Οι Σάμροκ Ρόβερς προφανώς κι είναι μια τέτοια ομάδα, αφού όλα δείχνουν πως θα τελειώσουν τον όμιλο χωρίς νίκη. Όμως, για μια ελληνική ομάδα με μικρό ρόστερ και χωρίς πολύ μεγάλη δυνατότητα για ροτέισον, δεν ήταν και ο πιο ιδανικός αντίπαλος

για “χειρότερη ομάδα του ομίλου”. Οι Ιρλανδοί μπορεί να μην το κατέχουν, αλλά δεν θα αδιαφορήσουν, δεν θα αφήσουν κανένα παιχνίδι στην τύχη του, ούτε θα τα παρατήσουν αν βρεθούν πίσω στο σκορ.

Καθαρές νίκες

Κακοί και χωρίς ποιότητα, αλλά για να τους κερδίσεις πρέπει να παίξεις, σε κανονικές συνθήκες, όχι σε ματς “κίνητρο εναντίον τουριστών”. Κι ο ΠΑΟΚ δικαιούται να λέει πως έκανε αυτό ακριβώς. Έπαιξε μπάλα, ενσάρκωσε τον ρόλο του ανώτερου και του ποιοτικότερου για 180 λεπτά και έκανε έξι πόντους στα παιχνίδια με τους Ιρλανδούς, με δύο καθαρές νίκες. Πέρσι, απέναντι στην τελευταία και “κατώτερη” Μπριζ, ο Δικέφαλος είχε δύο ισοπαλίες με 1-1, η πρόκριση είχε έρθει από τις νίκες επί της ανώτερης Βιγιαρεάλ και της “ισάξιας” Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στην Τούμπα οι Ιρλανδοί τον δυσκόλεψαν με το κλειστό παιχνίδι τους, κι η νίκη ήταν σημάδι πως υπάρχει ένα επιθετικό σχέδιο που, ακόμα και με δυσκολίες, κάποια στιγμή οδηγεί στο γκολ και τη νίκη. Στην Ιρλανδία, με τους Ρόβερς να μην θέλουν να κλειστούν μπροστά στο κοινό τους, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να φανερώσει όλες τις φετινές του αρετές, πράγμα που δεν είναι και πολύ εύκολο όταν μια ομάδα προέρχεται από βαριά ήττα, που έφερε εντάσεις και γκρίνιες.

Γεωργιάδης

Ο Δικέφαλος θα έπρεπε να παίξει για την νίκη, σε ένα ακόμα ματς που δεν θα είχε στο χορτάρι την Αγία Τριάδα των Κοντρέρας, Γκαρσία και Ίβιτς. Κι είχε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να δείξει πως υπάρχει ομάδα και σχέδιο και χωρίς αυτούς. Ο Φωτάκης, ο Βιεϊρίνια κι ο Λαζάρ έδωσαν αυτά που έχουμε συνηθίσει απ’αυτούς κι όλα φάνηκαν καλύτερα γιατί ήρθε και το κερασάκι από τον Γεωργιάδη.

Ο μικρός για πρώτη φορά έδωσε τόσα πολλά στον ΠΑΟΚ σ’έναν αγώνα, έκανε γεμάτο παιχνίδι και το μόνο που του έλειψε είναι καλύτερη τύχη στα σουτ που επιχείρησε. Η πορεία του Γεωργιάδη έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον ΠΑΟΚ, που δεν θα ήθελε να τον δει κι αυτόν να έχει την τύχη του Κουτσιανικούλη. Το ζητούμενο είναι η συνέχεια και κυρίως η συμπεριφορά στους κλειστούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γκολ

Αν ο Γεωργιάδης συνεχίσει έτσι, ο Βιεϊρίνια θα είναι ο άμεσος ευεργετημένος. Θα υπάρχει άλλος ένας παίκτης που θα μπορεί να κάνει μέτρα με την μπάλα από χαμηλά, να λειτουργήσει ποιοτικά ως μέσος. Έτσι, ο Βιεϊρίνια αφενός θα κουράζεται λιγότερο κατά την διάρκεια του αγώνα κι αφετέρου θα μπορεί να περνάει περισσότερο χρόνο στο χορτάρι ως ε

Keywords
Τυχαία Θέματα