Ο Κ. Παπαδόπουλος, ο Φορτούνης και οι άλλοι (photos+videos)

Αποτελούν την αφρόκρεμα, αλλά και την ελπίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Νέοι, ταλαντούχοι αλλά και άκρως αποτελεσματικοί, έπεσαν στα... βαθιά νερά του Euro και όχι μόνο κολυμπούν με άνεση, αλλά αφήνουν το δικό τους στίγμα στη διοργάνωση...

Το Onsports παρουσιάζει τους νέους ποδοσφαιριστές που θα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων φίλων της «στρογγυλής θεάς» τα επόμενα χρόνια.

Ελλάδα

Κυριάκος Παπαδόπουλος (20, 1992, αμυντικός, 1.83)

Από

τα 15 του χρόνια είχε φανεί ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού και πλέον στη Σάλκε, όπου είναι το αγαπημένο παιδί των οπαδών. Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, έχει την ικανότητα να σκοράρει κυρίως με το κεφάλι όποτε του δοθεί η ευκαιρία, με τα 6 γκολ που έχει πετύχει φέτος να μην είναι και λίγα για τη θέση που παίζει. Στο Euro συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να έχει τραβήξει τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων πάνω του.

{youtube}yuktZsA2034{/youtube}

{youtube}-xwQchA7v70{/youtube}

Κώστας Φορτούνης (1992, 19, 1.83, μεσοεπιθετικός)

Πολύ ελπιδοφόρος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Μπορεί να έχει αγωνιστεί λίγο, αλλά άφησε το στίγμα του στο Euro 2012. Άλλωστε, είναι αυτός που έβγαλε την πάσα στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για να κερδίσει το πέναλτι που τελικά αστόχησε ο Γιώργος Καραγκούνης στο ματς με την Πολωνία. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να δείξει την αξία του, αν και από τα 19 του έχει ξεκινήσει να το κάνει ήδη. Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στα Τρίκαλα και από εκεί στον Αστέρα Τρίπολης το 2010 και από το 2011 στην Καϊζερσλάουτερν, όπου φέτος είχε πολύ καλή παρουσία με 5 ασίστ.

Τσεχία

Βάτσλαβ Πίλαρ (23, 1988, 1.70, μεσοεπιθετικός)

Η Βόλφσμπουργκ αναγνώρισε το ταλέντο του πριν το Euro και πρόλαβε να αποσπάσει την υπογραφή του. Άλλωστε, προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με 13 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο. Πέρσι, έπαιξε στη Βικτόρια Πλζεν ως δανεικός από την Χράντετς Κραλόβε, από τις ακαδημίες της οποίας προέρχεται. Στο Euro μέχρι στιγμής έχει σημειώσει δύο τέρματα. Ένα στο 2-1 της Τσεχίας από την Ελλάδα και το άλλο στην ήττα με 4-1 από τη Ρωσία στην πρεμιέρα.

{youtube}UiVY4XDEJFE{/youtube}

{youtube}3zWHgojYMLo{/youtube}

{youtube}lMAxmfhMF4M{/youtube}

Ρωσία

Άλαν Τζαγκόεφ (22, 1990, 1.79, μεσοεπιθετικός)

Με τρία γκολ σε ισάριθμα ματς έκανε μεγάλη εντύπωση με τις εμφανίσεις του στο Euro 2012 ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2008-), με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβρη του 2015. Μόνο η Ελλάδα του ξέφυγε στο τουρνουά, καθώς βρήκε δίχτυα τόσο εναντίον της Τσεχίας (4-1), όσο και της Πολωνίας (1-1). Ο Τζαγκόεφ, πλέον, έχει εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μάλιστα, έκανε σπουδαία ματς φέτος και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο είχε 1 γκολ και 3 ασίστ.

{youtube}8NOje0UDJiA{/youtube}

{youtube}JWRd912ubRQ{/youtube}

{youtube}9t5DrWqUUss{/you

Keywords
Τυχαία Θέματα