Τζίγγερ 0%, χωρίς ΓΗΠΕΛ και ο κόσμος (και όχι μόνο) θα ζεσταθεί

Η ώρα της κρίσης για την Γιάννη Αλαφούζο πλησιάζει. Αν «εξαϋλώσει» τις μετοχές του Τζίγγερ θα ζεστάνει τους φιλάθλους αλλά πιθανότατα και νέους επενδυτές...

Το εγχείρημα της εταιρείας λαϊκής βάσης είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί στην χώρα σε ποδοσφαιρικό σύλλογο, ειδικά σε καιρούς φτώχιας που ζει η μισή Ελλάδα και είναι έτοιμη να ζήσει η υπόλοιπη μισή.

Επειδή όμως μιλάμε για συναισθήματα ομάδας ανθρώπων που αγγίζουν τα όρια της κατάθλιψης, όλα είναι πιθανά. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού
είναι γεμάτος απόγνωση εξαιτίας των χειρισμών του μεγαλομέτοχου Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο «παρκαδόρος» της ΠΑΕ έχει φέρει –για άλλη μία φορά- την ομάδα στο χείλος του γκρεμού.

Η πλειοψηφία των φιλάθλων θέλει περισσότερο από κάθε τι άλλο να δει τον Παναθηναϊκό να απαλλάσσεται από την παρουσία, όχι μόνο του Τζίγγερ, αλλά οποιουδήποτε τον θυμίζει στο ελάχιστο (και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες άτομα μέσα στην ΠΑΕ, ακόμα και με θεσμικούς ρόλους που... «μυρίζουν» Βαρδινογιάννη).

Εκτός αυτού, εξυπακούεται πως πλέον δεν αρκεί να μείνει με 0% ο Τζίγγερ αλλά πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει εξασφαλίσει πως δεν θα βρεθεί υπόλογος στο μέλλον για καταστροφικές συμφωνίες που έχει κάνει ο μεγαλομέτοχος με τρίτους (Μπόμπολα, Μπάμπη Βωβό, κατεδάφιση της Λεωφόρου με αντάλλαγμα... κατασκευή εμπορικού κέντρου και κουτσουρεμένων εγκαταστάσεων, κλπ).

Υπενθυμίζουμε πως ό,τι υπέγραψε στο περίφημο προσύμφωνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο είναι... μία τρύπα στο νερό. Αναλαμβάνει μόνο υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, μόνο αυτές που αφορούν στο γήπεδο (αν θελήσει να προσφύγει ο Βωβός τι γίνεται;) και μόνο μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη του 2011 (ό,τι προκύψει μετά από αυτή την ημερομηνία... ούτε είδε, ούτε άκουσε).

Πολλοί συχνά αναρρωτιούνται «αν φύγει όμως ο Βαρδινογιάννης υπάρχει κανείς να σώσει τον Παναθηναϊκό;». Πρώτα απ’ όλα, δεν θα υπάρχει κανείς να τον καταστρέφει σε καθημερινή βάση και να σαμποτάρει κάθε τι καλό και υγιές. Κάτι είναι και αυτό. Κατά δεύτερον, ο πόλεμος ο οποίος δέχτηκαν όσοι δεν συστρατεύτηκαν με τον Τζίγγερ (όπως στην ουσία έκαναν οι Γιαννακόπουλοι, με τη στάση που κράτησε η ΠΡΑΣΙΝΗ) δέχτηκαν απίστευτο επικοινωνιακό πόλεμο και λάσπη. Τι σημαίνει αυτό; Πως όποιος επιχειρηματίας ήθελε να «μπλέξει» με τον Παναθηναϊκό, γνώριζε πως απέναντί του θα είχε την ισχυρότερη οικογένεια της χώρας. Αν φύγει η οικογένεια λοιπόν, δεν είναι καθόλου απίθανο να ανοίξουν και πόρτες προς επενδυτές που δεν έχει ακουστεί ΚΑΘΟΛΟΥ το όνομά τους τα τελευταία χρόνια.

Εφόσον λοιπόν, ο Γιάννης Αλαφούζος πιστεύει πως έχει βρει την φόρμουλα να απαλλάξει τον Σύλλογο από τον βραχνά που τον ταλαιπωρεί σε υπερθετικό βαθμό τα τελευταία 15 χρόνια, στην πράξη και όχι στα λόγια, τότε να είναι σίγουρος πως θα τον στηρίξει ο φίλαθλος κόσμος.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο λαός του Παναθηναϊκού που θέλει να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα έχει μπροστά του και τη λύση της ΑΜΚ, μέσω της οποίας με λ
Keywords
Τυχαία Θέματα