Ο Φιλαθλητικός, η Α2 και να νέα παιδιά

Ο Φιλαθλητικός κέρδισε την άνοδο στην Α2 Ανδρών φέτος και θέλει να συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και στο μέλλον.

Ο τεχνικός της ομάδας, Τάκης Ζήβας, οι παίκτες Θανάσης Αντετοκούμπο, Κώστας Ανδρεόπουλος και Παναγιώτης Λιακόπουλος και η διοίκηση του συλλόγου μίλησαν στην εφημερίδα «Πράσινη» και ανέλυσαν τόσο τη φετινή σεζόν όσο και την επόμενη που ακολουθεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Αναλυτικά ο Τάκης Ζήβας τόνισε αρχικά: «Η ομάδα ξεκίνησε την προσπάθεια της πριν από 14 χρόνια,

στα οποία έγινε αθόρυβα σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο σημείο να δρέψουμε τους καρπούς της επιτυχίας την τελευταία τριετία με τις διαδοχικές ανόδους. Καταφέραμε να περάσουμε από δύσκολες έδρες και να έχουμε την τύχη με το μέρος μας σε παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Η άνοδος ήταν στο πρόγραμμα δεν ήρθε τυχαία. Η ομάδα διαθέτει ένα μίγμα από νεαρά και έμπειρα παιδιά. Οι νεαροί έχουν το κίνητρο, τη διάθεση και τον ενθουσιασμό ενώ οι μεγαλύτεροι είναι καλά παιδιά και αθλητές που βοήθησαν πολύ. Όλοι μαζί δημιούργησαν ένα πολύ καλό σύνολο».

Όσο για τη νέα χρονιά στην Α2, επεσήμανε: «Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα νεαρά παιδιά να πρωταγωνιστήσουν και από εκεί θα ξεκινήσουμε και στην Α2. Το πλάνο είναι συγκεκριμένο άλλωστε, η διοίκηση υπόσχεται αυτά που μπορεί και τα παιδιά ξέρουν ότι πρέπει να ιδρώσουν τη φανέλα. Η συνταγή είναι δουλειά και σωστή νοοτροπία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τον βοηθό μου Γιάννη Μάνο για την βοήθεια του τόσο στο αντρικό, όσο και στα τμήματα υποδομής και φυσικά τους παίκτες που με το ταλέντο και τη δουλειά τους μας χαρίζουν τις ανόδους».

«Δώρο θεού ο Φιλαθλητικός!»

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο μαζί με τον αδερφό του, Γιάννη είναι δύο από τους πολλά υποσχόμενους νεαρούς αθλητές που είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. «Ήταν δώρο θεού που βρέθηκε ο Φιλαθλητικός και έδωσε σε εμένα, στον αδερφό μου αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά την ευκαιρία να παίζουμε και να δείξουμε τι αξίζουμε. Έτσι θα μας σεβαστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα» δήλωσε ο 20άχρονος φόργουορντ που αναφερόμενος στη φετινή άνοδο, ανέφερε: «Η ομάδα θέλει σε κάθε καινούργια κατηγορία να δείχνει καλό πρόσωπο και να είναι ανταγωνιστική. Η έλευση του Αλέξη Τσαμάτου ήταν καταλυτική… Μαζί με τον Βαρυπάτη και τους υπόλοιπους «μεγάλους» έβαλαν την εμπειρία και εμείς οι νεότεροι τα πόδια και το πάθος. Αποτελούν το καλό παράδειγμα για εμάς ώστε να γίνουμε καλοί αθλητές αλλά και σωστοί άνθρωποι».Όσο για το μυστικό της επιτυχίας: «Είμαστε winners… Μόνο το ταλέντο δεν αρκεί, κάθε αθλητής έχει μέσα του ένα βιολογικό ρολόι που χτυπάει και του λέει ό,τι πρέπει να νικήσει. Κάθε φορά που χάνουμε πεισμώνουμε περισσότερο, όπως συνέβη μετά τις δύο ήττες από τον Αίολο».

Ο Κώστας Ανδρεόπουλος από την πλευρά του είπε: «Δεν ήταν εύκολη η άνοδος, εμείς το κάναμε να φανεί έτσι. Είμαστε μια ομάδα που είναι χρόνια μαζί, διαθέτει ταλαντούχα παιδιά και παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα