Το... διεθνές αντίο του Ρομπέρτο Μπάτζιο

Το αντίο ενός μεγάλου. Το αντίο του Μικρού Βούδα. Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Απριλίου του 2004 και το Sportaction πραγματοποιεί μία αναδρομή στη διεθνή καριέρα ίσως του πιο ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε ποτέ η γείτονα χώρα.

Είναι ο αθλητής, που παρά τον σοβαρό τραυματισμό του μόλις στα 15, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο, αλλά μεγαλούργησε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, υποχρεώνοντας την Γιουβέντους, που το 1985 του γύρισε την πλάτη, να κινήσει, πέντε χρόνια αργότερα, γη και ουρανό για

να τον αποκτήσει. Είναι ο φιλόζωος Βουδιστής, που στον ελεύθερό του χρόνο κυνηγά πάπιες. Είναι ο ειρηνιστής, που με την μετακίνησή του από την Φιορεντίνα στην Μεγάλη Κυρία, αποτέλεσε την αιτία για να ξεσπάσουν πολυήμερες ταραχές. Είναι ο ποδοσφαιριστής, που δεν θα μείνει στην ιστορία για τα εκπληκτικά στατιστικά του, αλλά γιατί αγαπήθηκε από τους φιλάθλους όσο ελάχιστοι. Αλλά κυρίως είναι ο άνθρωπος, που οδήγησε μία ολόκληρη χώρα στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά έχει παραμείνει στην ιστορία ως ο Βουδιστής, που βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο Καθολικό έθνος. Είναι απλά ο Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Sportaction.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα