Ο «αετός» πεθαίνει στο… Περιστέρι!

Μπορεί ο Νότης Σφακιανάκης να τραγούδησε το περίφημο «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα», ωστόσο ο συνεπώνυμός του Στέλιος είχε διαφορετική άποψη δίνοντας άδοξο τέλος στο σερί της ΑΕΚ που σταμάτησε από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0).

Πώς έπαιξαν

Με δεδομένη τη λειψανδρία και την ένδεια του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, τα υλικά του Νίκου Κωστένογλου για το αγαπημένο του 4-2-3-1 ήταν μετρημένα, προτιμώντας παράλληλα την εμπειρία από τα νιάτα που έβγαλαν…

μάτια κόντρα στη Στουρμ Γκρατς την περασμένη Τετάρτη (εξαίρεση ο Κλωναρίδης).

Γάντια βασικού έτσι πήρε ο Αραμπατζής, με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να συνθέτουν οι Κάλα, Μανωλάς, έχοντας δεξιά τους τον Κοντοέ και αριστερά τον Καράμπελα. Χρέη καθαρόαιμων αμυντικών χαφ επωμίστηκαν οι Μάκος , Γεωργέας βλέποντας την… πλάτη της τριπλέτας Κλωναρίδη (αριστερά), Χοσέ Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λυμπερόπουλο.

Από την άλλη ο Γιώργος Δώνης επεφύλασσε δύο εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Ατρόμητου δίνοντας φανέλα βασικού στους Σφακιανάκη και Μπέλιτς αντί των Γκαρσία και Καραγκούνη ή Μπρίτο αντίστοιχα. Την υπεράσπιση της εστίας έτσι ανέλαβε ο Ιτάνζ, ενώ θέση στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά πήραν οι Γιαννούλης, Ζουέλα Τομάς και Σκόνδρας. Την αναχαίτιση των επιθέσεων της ΑΕΚ ανέλαβε ο Μπάλλας, έχοντας λίγο πιο μπροστά του τους Σφακιανάκη (δεξιά) και Τάτο (αριστερά). Τον μοναδικό προωθημένο τέλος Μήτρογλου πλαισίωσαν οι Μπέλιτς από τα δεξιά και Επστάιν από τα αριστερά.

Κάποιος να τους συλλάβει!

Περασμένα ναι. Ξεχασμένα; Επίσης! Τι και αν η αναμέτρηση διεξαγόταν αναπόφευκτα με φόντο τα περσινά «παρατράγουδα» στον τελικό Κυπέλλου, η ατμόσφαιρα στο Περιστέρι μόνο μπαρούτι δεν θύμιζε! Από τη στιγμή μάλιστα που και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν είχαν καμία διάθεση να… ξεθάψουν μνήμες αφήνοντας τα περιττά νεύρα στα αποδυτήρια επικεντρώθηκαν στους καθαρά αγωνιστικούς τους στόχους, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.

Και μπορεί να υπήρχε η δικαιολογία του αναγνωριστικού παιχνιδιού των πρώτων λεπτών, ωστόσο το γεγονός πως οι 22 ποδοσφαιριστές επαναπαύτηκαν σε αυτήν, συντέλεσε στη διατήρηση ενός… καταθλιπτικού ρυθμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου!

Οι… φιλοξενούμενοι οι οποίοι αψηφούσαν τα οικονομικά προβλήματα, παίζοντας στα τελευταία παιχνίδια λες και είχαν πάρει προκαταβολή και για του χρόνου (!), φιλοδοξούσαν να αναπτερώσουν τις ελπίδες που δημιούργησαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους και στον κόσμο για κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο προσπαθούσαν μάταια να φθάσουν στο 6x6! Περιμένοντας πίσω από την μπάλα σημάδευαν με… καμινάδες το κεφάλι του Λυμπερόπουλου ο οποίος από το πολύ… πήδα πήδα στο τέλος έπεσε και δεν ξανασηκώθηκε περνώντας αναγκαστική αλλαγή στο 31΄ και ενώ μόλις είχε επανέλθει από τραυματισμό! Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα…

Την ίδια ώρα το «ενωσίτικο» κέντρο φώναζε απελπισμένα για έναν δημιουργικό μέσο, από τη στιγμή που και ο Ατρόμητος είχε στη σύνθεσή του μόλις έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (Μπά

Keywords
Τυχαία Θέματα