Νίκησαν κόσμος και... Αστυνομία (photos)

Μαθήματα υποδειγματικής συμπεριφοράς καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επέδειξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε στις τάξεις της ομάδας.

Ομπράντοβιτς και παίκτες έσπευσαν να αποδώσουν τα εύσημα στους οπαδούς των πρασίνων για την κόσμια συμπεριφορά τους και την ενίσχυση που προσφέρεαν στην ομάδα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του ντέρμπι. Είναι όμως γεγονός ότι τα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας αποδείχτηκαν απολύτως σωστά, ενώ απέδωσαν καρπούς και οι προσπάθειες

της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία είχε σπεύσει να προειδοποιήσει τον κόσμο για τις συνθήκες περιφρούρησης της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι και στα δύο πρώτα παιχνίδια σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτα τις εντάσεις παλαιότερων αγώνων στις έδρες των αιωνίων αντιπάλων.

Ως εκ τούτου το συμπέρασμα που εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως όταν παθαίνουμε... μαθαίνουμε και αυτό αφορά κυρίως στο ρόλο της αστυνομίας, η οποία μετά το παρ' όλιγον μακελειό στην Λ. Ποσειδώνος και την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού, απέδειξε ότι με σωστό και σοβαρό -κυρίως- σχεδιασμό, μπορεί να αναλάβει την πλήρη τήρηση της τάξης χωρίς να συμβεί το παραμικρό και χωρίς να μετατραπούν τα γήπεδα σε χώρους συγκέντρωσης βεγγαλικών και άλλων αντικειμένων, όπως έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Διαβάστε τι έγινε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού (81-79), με την οποία οι «πράσινοι» ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών σε 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα