Μεγάλη Λίβερπουλ, 4-1 την Τσέλσι

00:02 9/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η Λίβεπουλ έκανε τρομερή εμφάνιση διαλύοντας 4-1 την Τσέλσι παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της στον τελικό του FA Cup.

Πριν από λίγες ημέρες, η Τσέλσι στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν (μέχρι τον τελικό του Champions League) επικρατούσε 2-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του FA Cup και πρόσθετε ακόμα έναν τίτλο στη συγκομιδή της, πληγώνοντας τον εγωισμό των «κόκκινων».

Η ομάδα

του Κένι Νταλγκλίς όμως, ήθελε εκδίκηση και η αναμέτρησή της με την Τσέλσι για το πρωτάθλημα ήταν η καλύτερή της ευκαιρία. Η ομάδα του λιμανιού, έκανε μεγάλη εμφάνιση στο «Άνφιλντ» και διέλυσε την αντίπαλό της, επικρατώντας 4-1.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκαν στο 19’ όταν ο Σουάρεζ έκανε ωραία ενέργεια, γυρνώντας την μπάλα με τον Εσιέν να πετυχαίνει αυτογκόλ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, καθώς ο Χέντερσον στο 25’ εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Τέρι και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους, ήρθε και τρίτο τέρμα, με τον Άγκερ με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 3-0 στο 29’. Το σκορ, θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο ο Ντάουνινγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημίχρονου έχασε το πέμπτο φετινό πέναλτι της Λίβερπουλ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο έδειξε σημάδια ζωής, καθώς μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50’ ο Ραμίρες με κοντινή προβολή μείωσε σε 3-1, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο 61’ ένα τραγικό λάθος του Τέρνμπουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Σέλβι να κάνει το 4-1 με ένα μακρινό σουτ, προ κενής εστίας.

Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξαν πολλά στην αναμέτρηση με τους «κόκκινους» να διατηρούν με άνεση το προβάδισμα αυτό, παίρνοντας μία νίκη ψυχολογίας, καθώς βαθμολογικά δεν προλαβαίνει να… σώσει κάτι.

Το Onsports θα σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Λίβερπουλ – Τσέλσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα